Sport
26.05.2023. 18:50
Beta

Fudbaler Brentforda

Britanski fudbaler zavisnik od kockanja

Ajvan Toni , 26. 5. 2023.
Izvor: EPA / TIM KEETON

Fudbaler Brentforda Ajvan Toni dobio je blažu kaznu i suspenziju iz fudbala pošto je ustanovljeno da pati od zavisnosti od kockanja.

 

Toni je nedavno suspendovan na osam meseci iz fudbala, nakon što je priznao da je prekršio 232 pravila Fudbalskog saveza Engleske o klađenju u periodu od februara 2017. do januara 2021. godine.

Ekspert psihijatrije, koji je svedočio pred Regulatornom komisijom Saveza postavio je dijagnozu da Toni pati od zavisnosti od kockanja i zaključio da mu je potrebna profesionalna pomoć, piše BBC.

Posle toga, Toni je umesto 11 dobio suspenziju od osam meseci.

Suspenzija je odmah stupila na snagu, ali se 27-godišnji fudbaler može vratiti treninzima četiri meseca pre isteka, 17. septembra.

U danas objavljenim pisanim razlozima u kojima se objašnjava kazna, Komisija je navela da je Toni priznao da je u više navrata lagao na saslušanjima u Fudbalskom savezu.

Dodaje se da je od tada prestao da se kladi na fudbal, ali ne i na druge sportove i da je "odlučan da svoj problem sa kockanjem reši terapijom".

Engleski savez je prvobitno želeo da suspenduje Tonija na 15 meseci, pošto je fudbaler pokušao da prikrije klađenje, znajući da je to protiv pravila, ali Komisija nije uvažila sve navode.

Regulatorna komisija navela je da Tonijev slučaj nema veze sa nameštanjem utakmica.

"Nema dokaza da je gospodin Toni uradio ili bio u poziciji da utiče na to da njegova ekipa izgubi onda kada se kladio da će izgubiti. On nije bio u ekipi niti je u tim trenucima imao pravo da igra", piše u saopštenju.

Fudbalski klub Brentford saopštio je da će pomoći Toniju da se izbori sa zavisnošću.

"Klub će uraditi sve što može da pruži podršku Ajvanu i njegovoj porodici da se izbore sa problemima. Ovaj slučaj smatramo zatvorenim i radujemo se njegovom povratku na treninge u septembru", naveo je klub.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve