Sport
20.04.2023. 04:05
dpa

Nemačka

Zatvor na par dana rešenje za rasističko vređanje fudbalera?

fudbal
Izvor: Shutterstock

Nemački savez profesionalnih fudbalera VDV brine zbog sve češćeg maltretiranja igrača na interetu. "Sajber maltretiranje je veoma ozbiljan problem već godinama - ne samo u sportu", rekao je direktor VDV Ulf Baranovski.

"Kao prvo i najvažnije, pozivamo zakonodavnu i izvršnu vlast da poboljšaju situaciju i da bolje zaštite žrtve."

Odbrambeni igrači Lajpciga Benjamin Henrihs i Bajerna, Dajot Upamekano poslednje su žrtve rasističkog vređanja na internetu, rekao je trener Lajpciga Marko Rose.

Odgovorne, rekao je, treba poslati u zatvor na nekoliko dana, što će biti upozorenje ostalima, piše dpa.

Fudbaleri Bajerna Tomas Miler, Leon Gorecka i Liroj Sane nedavno su pokrenuli kampanju "Zajedno protiv mržnje na mreži" čitajući uvrede na svoj račun u video-snimku objavljenom na različitim platformama.

Baranovski je pozdravio inicijativu. "Kada sportisti javno zauzmu stav protiv govora mržnje na intenetu, to je snažan signal i jasna poruka donosiocima odluka, da je potrebno da napornije traže rešenja."

Nemačko ministarstvo pravde planira novi zakon protiv digitalnog nasilja prema kojem se operateri društvenih medija mogu suočiti sa građanskim parnicama usmerenim na zatvaranje profila prestupnika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je Juventusu delimično zatvoren stadion
Juventus

Serija A

06.04.2023. 19:45

Zašto je Juventusu delimično zatvoren stadion

Fudbalski klub Juventus kažnjen je delimičnim zatvaranjem stadiona u jednoj utakmici, nakon što su njegovi navijači na rasnoj osnovi vređali napadača Intera Romelua Lukakua.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve