Sport
16.11.2023. 21:30
Beta

Protest

Haos u Bugarskoj, na ulicama rat navijača i policije

1
Izvor: BETA/MTI / Zsolt Szigetvary

Hiljade bugarskih navijača su u četvrtak uveče na ulicama Sofije protestovale zbog načina na koji se upravlja Fudbalskim savezom Bugarske, a protest je prerastao u nasilje.

Kvalifikaciona utakmica Bugarske i Mađarske za Evropsko prvenstvo sledeće godine postala je "žrtva" spora Fudbalskog saveza i navijača.

Nekoliko minuta pre početka utakmice, navijači su počeli da bacaju pirotehnička sredstva, kamenje i plastične flaše na policiju. Pošto su zapaljene kante za smeće, policija je odgovorila vodenim topovima, a mediji su javili da je povređeno nekoliko demonstranata.

1
Izvor: BETA/MTI / Zsolt Szigetvary

"Kap koja je prelila čašu" i razgnevila navijače koji su odavno nezadovoljni, bila je odluka da se meč protiv Mađarske odigra pred praznim tribinama na stadionu u Sofiji oko kojeg je 1.600 policajaca u opremi za razbijanje demonstracija.

UEFA ublažila kaznu Srbiji

"12. igrač" protiv Bugara

1

"12. igrač" protiv Bugara

15.11.2023. 20:50

UEFA ublažila kaznu Srbiji

Bugarska reprezentacija skoro dve decenije nije uspela da se plasira na neki veliki turnir. Navijači su na proteste širom zemlje pozvali posle poslednja dva ponižavajuća poraza od Albanije i Litvanije u oktobru.

Predsedniku Saveza Borislavu Mihajlovu i njegovim pomoćnicima koji su na čelu FS već 18 godina, navijači su u 18. minutu svake prvenstvene utakmice prethodnih nedelja uzvikivali "Ostavka!".

U strahu od nereda, Mihajlov je prošle nedelje tražio od Evropske fudbalske unije (Uefa) da se utakmica protiv Mađarske igra pred praznim tribinama.

Navijači su odgovorili da je to nečuveno jer u istoriji fudbala ne postoji slučaj da je neki savez sam tražio da domaću utakmicu igra bez navijača.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Orlovi" poraženi u Belgiji
1

Generalka za Bugare

15.11.2023. 23:15

"Orlovi" poraženi u Belgiji

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila jeu Luvenu od selekcije Belgije 0:1, u prijateljskoj utakmici.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve