Sport
16.09.2021. 15:44
Tanjug

Odlazak u toalet

Cicipas neće moći da pravi duge pauze, ATP pooštrava pravila

Cicipas
Izvor: EPA / JUSTIN LANE

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) vrlo brzo će pooštriti pravila vezana za lekarsku pauzu na terenu i odlazak u toalet tokom meča, prenose američki mediji.

Kako se navodi, ova tema je bila veoma aktuelna na US Openu, kada je u središtu pažnje bio Grk Stefanos Cicipas, koji je dugačke odlaske u toalet tokom meča praktikovao više puta.

Britanac Endi Marej optužio je Cicipasa posle meča prvog kola da krši pravila i odlaske u toalet koristi kako bi se savetovao sa ocem u odlučujućim momentima svojih meceva.

Stefanos Cicipas
Izvor: EPA / JUSTIN LANE

Cicipas se branio time da vremenskih ograničenja za odlazak u toalet nema, tako da on ne krši nijedno pravilo.

Na sve ovo reagovali su čelni ljudi ATP koji su naveli da će doći do strožih i rigoroznijih pravila kada je u pitanju primanje lekarske pomoći na terenu i kada je u pitanju odlazak u toalet.

"Nadamo se da će odluke o tome zaživeti sa prvim danom 2022. godine. Došli smo do kritične tačke na ovoj temi," - zaključuju iz Asocijacije teniskih profesionalaca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Cicipas, ćao 
Stefanos Cicipas, 27. 7. 2021.

Grčki teniser eliminasan

28.07.2021. 10:25

Cicipas, ćao 

Grčki teniser Stefanos Cicipas elimnisan je sa Olimpijskih igara u Tokiju. Od njega je u osmini finala bio bolji Francuz Igo Umber 2:6, 7:6, 6:2, posle dva sata i 23 minuta. U četvrfinalu Francuz će se boriti sa Karenom Hačanovom iz Rusije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve