Sport
12.04.2023. 11:53
Beta

Službeni rezultat

Čukarički traži pobedu sa 3:0 nad Partizanom

1
Izvor: BETAPHOTO / MARKO METLAS

Fudbalski klub Čukarički saopštio je da nije dobio zvanično obaveštenje o razlozima prekida utakmice sa Partizanom, kao i da je jedino ispravno da se meč registruje službenim rezultatom u njihovu korist.

Utakmica poslednjeg 30. kola regularnog dela Super lige Srbije između Čukaričkog i Partizana prekinuta je u utorak u 21. minutu, nakon što su navijači crno-belih ubacivali baklje i stolice na teren. Nastavak duela zakazan je za danas u 18.00.

"Sve što se dešavalo na stadionu na Banovom brdu u utorak uveče velika je sramota srpskog fudbala. Fudbalski klub Čukarički je učinio sve što je traženo da se stvore uslovi da meč posle pražnjenja istočne tribine bude nastavljen", navodi se u saopštenju kluba.
 

Iz Čukaričkog dodaju da "vinovnici incidenata moraju biti sankcionisani".

"Naš klub nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča, nismo dobili niti pismenu odluku niti bilo kakvo drugo obrazloženje o razlozima prekida, kao ni o zakazivanju utakmice u novom terminu. Takođe, glavni sudija meča nije dao znak za kraj utakmice. Odluka o prekidu i naknadnom nastavku utakmice suprotna je važećim propisima. Jedini pravno utemeljeni ishod jučerašnjeg meča isključivo mora biti registracija utakmice službenim rezultatom u korist FK Čukarički, ekipe koja nije odbila nastavak meča", ističe se u saopštenju.

Klub sa Banovog brda u saopštenju navodi da ostaje nepoznanica na osnovu čega je otkazan meč.

"Našem klubu je ostala nepoznanica na osnovu kojih bezbednosnih činjenica je sudija doneo odluku o otkazivanju utakmice, ili je, kao što to brojni snimci pokazuju, odluka doneta nakon izričitog odbijanja igrača i predstavnika FK Partizan da nastave utakmicu i da napuste teren za igru. Fudbalski klub Čukarički će u toku dana dostaviti medijima zvaničnu žalbu koja će biti upućena na adresu Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije", zaključuje se.
 

Čukarički se posle 29 odigranih utakmica nalazi na trećem mestu sa 59 bodova, a Partizan je četvrti sa dva boda manje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pomereno finale Kupa Srbije
fudbal

FSS odlučio

11.04.2023. 19:40

Pomereno finale Kupa Srbije

Finale Kupa Srbije biće odigrano 25. maja, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS).
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve