Sport
18.04.2023. 14:51
R.E./RTS

"Obradović je večan"

Čuvena "Marka" posvetila tekst Željku Obradoviću

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Španski sportski list "Marka" posvetio je tekst treneru Košarkaškog kluba Partizan s naslovom "Željko Obradović je večan", a na račun ovacija koje su navijači Zadra uputili strategu crno-belih na nedavno odigranoj utakmici regionalne košarkaške ABA lige.

Košarkaši Partizana savladali su na gostovanju ekipu Zadra sa 88:78 u meču 28. kola ABA lige.

Prilikom ulaska u halu "Krešimir Ćosić" u Zadru prisutna publika je ovacijama pozdravila trenera rivalskog Partizana Željka Obradovića. 

"Bilo je dovoljno da se pojavi u tunelu koji vodi na teren da počnu neverovatne ovacije publike. Tribine su se tek popunjavale, ali zvuk je bio gromoglasan. Obradović se, ganut pozdravima s tribina, zahvalio na naklonosti koju su mu pružili navijači", navedeno je u tekstu španske Marke, prenosi RTS

Regionalna košarkaška Jadranska liga, u kojoj nastupaju klubovi iz država nekadašnje Jugoslavije, formirana je 2001. godine Partizan je do sada šest puta osvojio takmičenje. 

Iako su odavno utihnule tenzije, često strancima bude neobično kad dođe do ovakvih momenata na Jadranu. Neke ličnosti su u svakom slučaju daleko iznad svih podela, to pokazuje i slučaj Željka Obradovića. Neočekivano, legendarni trener beogradskog Partizana dobio je ovacije sa tribina u Hrvatskoj. Jadranska liga ima nešto od one balkanske identitetske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka, prenosi Marka.

U tekstu se navodi da je jugoslovenski identitet dezintegrisan u različitim narodima koji su proizašli iz sukoba na Balkanu i koji su, između ostalog, doveli do odvajanja jugoslovenskih republika.

"Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između jednog i drugog naroda, pa i na sportskom nivou, ali Željko Obradović je suviše neodoljiva figura da bi izbegao pohvale", ocenjuje španski list.
 

Partizan trenutno zauzima prvu poziciju u ABA ligi i do kraja regularnog dela očekuje ga još samo susret u Podgorici protiv Budućnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve