Sport
11.04.2023. 09:48
R.E.

KK Partizan

Otkriveno šta je Željko Obradović rekao svojim igračima protiv Zvezde

Željko Obradović
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

KK Partizan ima fenomenalnu sezonu za sada. Obezbeđen je top 8 Evrolige i nalaze se na prvom mestu ABA lige.

Nije sve delovalo sjajno u redovima crno-belih od početka sezone, ali su se kockice vremenom slagale. Jedna od prelomnih utakmica ove sezone bila je utakmica protiv gradskog rivala, koju je Partizan u jednom trenutku gubio sa više od 20 poena razlike. 

Bogdan Karaičić, pomoćnik Željka Obradovića je otkrio gostujući u emisiji "Pod obručem" šta je Željko Obradović poručio igračima na poluvremenu te čuvene utakmice.

"Rekao bih da je ključ u verovanju. Protiv Zvezde je Željko ušao u svlačionicu i rekao da je vreme da se uozbilje, da energetski nije bilo na nivou, podržao je igrače. Možda bih ja kao mlad trener 'izgoreo' u tom momentu, on je bio smiren, rekao da im veruje i da nije kraj. Tako je bilo i protiv Monaka", istakao je Karaičić.
 

Karaičić se, gostujući u istoj emisiji, dotakao i kako je Dante Egzum završio ove godine u Partizanu. 

"Kada se prvi put pojavila ta opcija, Željko je kontaktirao i Šarasa, koji je takođe bio donekle zainteresovan da ga zadrži. Ono što je Dante želeo su minuti na poziciji plejmejkera i to je prevagnulo", rekao je Karaičić. 

Egzum je pre par godina izabran za petog pika na NBA draftu, a ove sezone je jedan od najstandardnijih igrača Partizana i jedan od ljubimaca navijača crno-belih. 

Njegovo kucanje protiv Olimpijakosa bilo je proglašeno u martu za najbolje u mesecu u Evroligi.

"Svi znaju da ide desno i gle čuda, ode desno. Sjajan je momak, stvarno je privilegija što je odabrao Partizan. Aca Matović je deo stručnog štaba i to je veliki stručnjak za individualnu pripremu. Danteova rotacija prilikom šuta i način šuta je na vrhunskom nivou, ali možda u toj pripremi šuta, sa driblingom, postoji neka manjkavost. To je razlog zbog kog ga neki čuvaju ispod bloka. Ne bih se kladio da će sledeće godine smeti isto da rade. Sama priprema šuta iz driblinga je faktor koji, kada unapredi, podiže njegove procente. Šut iz mesta mu je solidan", rekao je Karaičić. 
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kada Obradović hvali Obradovića
Željko Obradović

Evroliga

06.04.2023. 16:16

Kada Obradović hvali Obradovića

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da će ključno biti zaustaviti brzu igru Monaka i smanjiti njihovu dominaciju u skoku u napadu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve