Sport
26.08.2021. 11:34
R.E./Tanjug

Odlučujući mečevi

"Dan D" za srpski fudbal

Dejan Stanković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras revanš mečeve u Ligi Evrope, odnosno Ligi konferencija. Ulog je veliki, ulog je Evropa i sa pravom možemo da kažemo da su večarašnji mečevi najvažniji u sezoni.

Fudbaleri Partizana na svom stadionu dočekuju portugalsku Santa Klaru u meču za plasman u Ligu konferencija.

Crno-beli su poraženi u prvom meču 2:1 i žele da u uz pomoć navijača u Humskoj ostvare trijumf i dođu do grupne faze evropskog takmičenja.

"Svi dobro znamo koliko nam znači ova utakmica. Ući ćemo maksimalno spremni, motivisani i nadamo se uz pomoć navijača ostvariti pobedu i plasirati se u Evropu" , izjavio je trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević.

Stanojević je rekao da su nastupi Saše Zđelara u Danila Pantića još uvek pod znakom pitanja i da se čeka izveštaj lekara.

"Što se tiče Zđelara, pokušava da igra i uđe u utakmicu. U ovom trenutku je na treningu, čekako izvestaj lekara i nadamo se dobrim vestima. Isto situacija je i sa Pantićem. Obojica imaju veliku želju da zaigraju i mi ćemo rizikovati, mislim da je trenutak za to" , rekao je Stanojević.

Aleksandar Stanojeevic
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Utakmica između Partizana i Santa Klare igra se od 21 sat.

Crvena zvezda posle ubedljive pobede u Beogradu 4:0, ima priliku da se peti put uzastopno plasira u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja.

"Kluž je klub ozbiljne istorije i tako ćemo tretirati utakmicu. Ne mogu da kažem da nam rezultat nije povoljan, ali mi ćemo se najjačim snagama uci u ovaj meč, jer ne želim nikakve scenarije kakve nismo zamislili, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

dejan Stanković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Na pitanje da li je rezultat od 4:0 realna slika razlike u kvalitetu dva tima, Stanković je rekao:

"Za analizu je, ne verujem, smatram da je Kluž odlična ekipa, posle ispadanja iz plej-ofa za Ligu šampiona oba tima su se našla pod pritiskom. Mi smo u Beogradu odigrali dosta dobru utakmicu, teren govori sve, ne verujem da je baš tolika razlika, ali pohvale mojim momcima", istakao je Stanković.

Stanković je dodao da se nada kako će MIloš Degenek biti spreman, isto kao i Aleksandar Dragović, koji ima manju povredu.

"Jedino Filipo Falko nije spreman, nije ni doputovao. Nećemo rotirati, igraćemo u najjačem sastavu, jedino povrede mogu tu nešto da nas poremete", jasan je Zvezdin trener.

Utakmicu između Kluža i Crvene zvezde igra se od 20.30 sati.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stanković pred Kluž: Nemamo šta da kalkulišemo
Dejan Stanković

"Nema straha"

16.08.2021. 12:40

Stanković pred Kluž: Nemamo šta da kalkulišemo

Radili smo na tome da se uzdignemo posle eliminacije od Šerifa. Ne možemo da se okrećemo nazad, sad će se videti jačina grupe, želje, jer igrati grupnj fazu Lige Evrope nije mala stvar za klub, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči prvog meča plej-ofa za Ligu Evrope protiv rumunskog Kluža.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve