Sport
06.01.2022. 14:58
R.E.

Konferencija za štampu

Đorđe Đoković: Što se tiče finalnog ishoda postoje tri izlaza...

Đorđe Đoković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Odluka o zabrani ulaska Novaku Ðokoviću u Australiju predstavlja najveći sportsko-diplomatski skandal u istoriji, rekao je brat najboljeg tenisera sveta Ðorđe Ðoković.

Đorđe Đoković je na konferenciji za novinare istakao da Novak Ðoković nije prekršio nijedan zakon, ni pravilo i istakao da je sve vreme u poslednjih mesec dana bio u kominikaciji sa Teniskim savezom Australije.

"Novak nije prekršio nijedan zakon, nijedno pravilo koje je bilo postavljeno od strane federalnih vlasti Australije. Mesec dana je komunicirao sa Teniskom federacijom Australije. Zajedničkim snagama su došli do izuzetka s kojim su Novak i ostali teniseri ušli u Australiju. Imao je isti dokument kao i nekoliko drugih tenisera koji su već u Australiji, on je jedini zadržan na granici i uskraćen mu je ulazak", počeo je Đorđe na konferenciji za novinare.
 
Ðorđe Ðoković rekao je da je njegov brat imao isti dokument, kao i drugi teniseri koji su pušteni.

"Na granici je počelo maltretiranje najvećeg sportiste svih vremena, koji je i diplomata Srbije", rekao je Ðoković.

Đorđe Đoković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC
 
"Ispoštovan je svaki mogući protokol koji je postavljen još od novembra, da bi došao na aerodrom i granična policija ga je zaustavila. Tad je počelo maltretiranje. Ozbiljan diplomatski prekršaj pre svega, Novak je i diplomata republike Srbije. Odveli su ga u izolacionu sobu, u prvih 45 minuta Novak je komunicirao sa porodicom i ostatkom ekipe kada je naglo prekinut svaki kontakt. Oduzet mu je mobilni telefon na tri i po sata. Vraćen je posle, a Novak je odveden u još jednu izolacionu sobu koja je i aerodromski pritvor. Nakon što je pala odluka da mu se neće odoboriti viza za ostanak u Australiji i da mu se omogući da zaigra tenis, da odbrani titulu, da postavi još jedan rekord, jer se naglašava kako mu je taj jedan grend slem potreban da i zvanično bude najbolji svih vremena. Oduzeta mu je sva imovina posle detektora za metal. Oduzet mu je i novčanik, nisu mu dali ni da se presvuče, ostao mu je samo telefon. Otišao je u migrantski hotel, u prljavu sobu, bez apsolutno bilo kakve svoje imovine, za koju mu je rečeno da će je dobiti na povratku u Evropu".
 
Ðorđe Ðoković je rekao da ako bi se njegov brat vratio sam pre ponedeljka, dobio bi zabranu ulaska u tu zemlju na tri godine.
 
"Što se tiče finalnog ishoda postoje tri izlaza: da puste Novaka i da time priznaju grešku, da se ponize pred celim svetom zbog toga što su napravili veliki diplomatski propust. Drugi je da ga deportuju nazad, a onda bi se digla velika prašina zašto su pustili druge tenisere koji su došli sa izuzećem, a treći je da australijska vlast kaže da je veća od Boga, da ih je briga za to kako će Novak da se vrati kući, kako će sve da se završi. I da kažu kako im je zdravstvo Australije najveće, higijena, jer pričaju o sanitarnim stvarima, a tretiraju Novaka apsolutno suprotno od toga. Verujemo da je i nadamo se da je sud nezavistan i da će doneti odluku koja je pravedna."
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković pronašao način da se obrati navijačima (VIDEO)
novak đoković, 16. 12. 2021.

Australija

06.01.2022. 11:29

Novak Đoković pronašao način da se obrati navijačima (VIDEO)

Navijačima koji su se okupili ispred hotela u kojem je smešten Novak Đoković, dok sud ne odluči o žalbi Ðokovića, prvi teniser na svetu je pronašao način da se obrati.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve