Sport
29.12.2021. 11:20

Francuski list L'Ekip

Ðoković najbolji sportista sveta u 2021. godini

Novak Đoković
Izvor: EFE / Emilio Naranjo

Francuski list L'Ekip proglasio je Novaka Ðokovića za najboljeg sportistu sveta u 2021. godini.

Prvi teniser sveta je u godini na izmaku osvojio tri Gren slem titule (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon), igrao je i finale US opena, gde je propustio šansu da dođe do kalendarskog Grend slema i rekordne 21. titule u karijeri.

Ðoković je proglašen za najboljeg sportistu sveta ispred američkog plivača Kejleba Dresela, koji je osvojio pet zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je treće mesto u izboru prestižnog francuskog lista pripalo Slovencu Tadeju Pogačaru, pobedniku Tur de Fransa.

Najbolja sportistkinja sveta je atletičarka sa Jamajke Elejn Tompson Era, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila tri zlatne medalje u sprinterskim disciplinama - 100 metara, 200 metara i štafeta 4x100 metara.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi
Srđan Đoković

Intervju Srđan Đoković

10.09.2021. 17:44

Kasijus Klej i Novak Đoković pa svi drugi

"Mi smo u jednom periodu života stvarno živeli na ivici egzistencije. To nije trajalo dve ili tri godine, već 17 godina. Selili smo se iz stana u stan. On je mislio da su to sve naši stanovi, nije ni pretpostavljao da ih iznajmljujemo jer nismo imali novca da kupimo svoj stan, svoj lokal. Sav novac koji smo zarađivali ulagali smo u njega i njegovu karijeru"
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve