Sport
14.11.2023. 22:05
Beta

Prijateljski meč

Piksi: "Odlični Belgijanci su veliki izazov i pravi test pred Bugarsku"

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Srbija će u sredu od 20.45 časova u Briselu odigrati prijateljski meč protiv selekcije Belgije.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da će to biti duel protiv "jedne od najboljih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu".

"Pred nama je veliki izazov, bez obzira što meč nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu", izjavio je Stojković, a preneo Fudbalski savez Srbije.

"Reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje", dodao je selektor Srbije.

Stojković je izjavio i da Belgija "poseduje čitav arsenal kvalitetnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu".

"Sve su to izuzetno brzi fudbaleri na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Imamo odgovornost da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo. Pozitivan rezultat iz Brisela bio bi lepa uvertira za duel sa Bugarskom", rekao je Stojković.

Posle Belgije, Srbija će 19. novembra igrati u Leskovcu protiv Bugarske, u odlučujućem meču za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Dugo se čeka taj plasman na Evropsko prvenstvo i mislim da je došlo vreme da i kao selektor odvedem svoju reprezentaciju na završni turnir. Mnogo je lep osećaj braniti boje svoje zemlje na tako važnoj manifestaciji", zaključio je Stojković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Piksijev spisak igrača za Bugarsku i Belgiju
1

Selektor

10.11.2023. 13:41

Piksijev spisak igrača za Bugarsku i Belgiju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je spisak igrača za utakmicu protiv Bugarske, poslednju, odlučujuću u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine i za prijateljski meč protiv Belgije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve