Sport
24.02.2023. 23:26
Beta

Crvena zvezda

Duško Ivanović o porazu, šutu za tri poena, šansama za top 8

1
Izvor: BETAPHOTO / MARKO METLAS

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je da njegova ekipa nije imala dobar šut za tri poena, i da meč protiv Albe nije dobar primer za nastavak sezone.

"Večeras smo želeli samo trojkama, i imali smo otvorene šuteve, ali smo ih večeras promašali (5/28). Ali to nije put, drugo poluvreme sigurno nije način na koji ćemo nešto da uradimo", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od Albe iz Berlina sa 72:87, u utakmici 25. kola Evrolige.

Zvezda posle ovog poraza zauzima 13. mesto sa skorom 11/14, dok je Alba na poslednjem 18. mestu sa sedam pobeda i 18 poraza.

Ivanović je dodao da preuzima krivicu za poraz, kao i da su u prvom poluvremenu igrali veoma dobro u odbrani.

"Oni su vrlo nezgodna ekipa, igraju atipično sa puno strpljenja u situaciji jedan na jedan. U momentu kad smo prestali da igramo dobru odbranu, oni su imali lagane koševe, a mi smo onda želeli da brzo trojkama dođemo u rezultat i nismo pogodili, a onda kad su poveli šest-sedam razlike, nismo više imali snage", rekao je on.
 

Trener crveno-belih istakao je da je prvo poluvreme njegov tim odigrao vrlo dobro (44:39), ali da je protivnik u nastavku igrao "bez pritiska".

"Oni imaju mali broj pobeda, međutim oni su mogli da budu iznad nas jer su izgubili veliki broj utakmica u samoj završnici, iako su u nekim utakmicama imali i 20 poena prednosti", dodao je Ivanović.

Ivanović je rekao da je svaka utakmica različita i da u Evroligi uopšte nije bitno ko je protivnik.

"Svaki dan je različit, ali posle kiše uvek sunce dolazi", istakao je on.
 

Trener Zvezde rekao je i da još uvek postoji šansa za plasman u TOP 8 Evrolige.

 

"Od tih devet (utakmica) znači moraćemo da pobedimo dosta njih da bi bili unutra. Mi da gledamo nas i da pokušamo da dobijemo što više utakmica, pa ćemo da vidimo na kraju", zaključio je Ivanović.
 

Zvezda sledeći meč igra na gostovanju protiv Bajerna.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nebojša Čović: Sad i ja hoću da Zvezda bude državni projekat
Branko Lazić

Intervju

18.07.2022. 13:05

Nebojša Čović: Sad i ja hoću da Zvezda bude državni projekat

One koji u njega pucaju lažima ubija istinom. Majstor je u baratanju činjenicama. Neki kažu da je na tom terenu nadmašio čak i svoje košarkaše koji to, misli se na baratanje, maestralno rade loptom. Istina je doduše da košarkaši, sport je to, s vremena na vreme i izgube. On, Nebojša Čović, po nepisanom pravilu, dobija čak i kad svi misle da je izgubio. Često i u zaustavnom vremenu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve