Sport
22.09.2022. 15:01
Beta

2023. godine

EP u odbojci: Određene zemlje koje će biti domaćini

odbojka
Izvor: Shutterstock

Evropsko prvenstvo 2023. godine za odbojkašice održaće se u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, saopštila je u četvrtak Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

Odbojkašice će igrati kontinentalno takmičenje od 15. avgusta do 3. septembra. Četvrtfinala će se igrati u Belgiji i Italiji, a polufinala i utakmice za medalje u Belgiji.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Četvrtfinala će se igrati u Italiji i Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Italiji.

Žreb za obe konkurencije održaće se 16. novembra u Napulju.

Odluka o učešću Rusije, koja je suspendovana zbog vojne intervencije u Ukrajini, biće doneta 31. oktobra, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Osim domaćina, na Evropskom prvenstvu za odbojkašice igraće Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina i Slovenija. Na turnir su se plasirale i Slovačka, Bosna i Hercegovina, Grčka, Španija, Rumunija, Madjarska, Finska i Azerbejdžan.

Ukoliko Rusiji ne bude dozvoljeno učešće, na Evropskom prvenstvu će igrati Izrael na osnovu CEV rang-liste.

U konkurenciji odbojkaša, na Evropskom prvenstvu će osim domaćina igrati Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija i Nemačka. Igraće i Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugal, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija.

U slučaju da Rusija ne igra, zameniće je Švedska na osnovu CEV rang-liste.

Na oba takmičenja 24 reprezentacije biće podeljenje u četiri grupe. Plasman u osminu finala izboriće po četiri ekipe iz svake grupe, a potom slede utakmice  četvrtfinala, polufinala, kao i mečevi za treće mesto i finale.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako su srpski atletičari "oživeli" sport na pragu izumiranja
ivana vuleta 25. 8. 2022.

Bravo šampioni!

26.08.2022. 09:10

Kako su srpski atletičari "oživeli" sport na pragu izumiranja

Ovih dana se u Srbiji atletika piše velikim slovom. Zbog Almira, Adriane, Angeline. Tu je i Ivana Vuleta čija su slova A na kraju imena i prezimena, što svemu nudi i zrno simbolike jer je finiš njene karijere, koji se ne mora dogoditi sutra, zapravo početak nove ere srpske "kraljice sporta“. Ili se to možda samo čini?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve