Sport
27.08.2022. 08:31
Beta-AFP

Fudbal

FIFA ukinula suspenziju Indiji

fifa
Izvor: Shutterstock

Biro Saveta Svetske fudbalske federacija (Fifa) ukino je suspenziju Indijske fudbalske federacije (AIFF), koju je doneo 16. avgusta zbog "ozbiljnog kršenja" njenog statuta, saopštila je krovna organizacija svetskog fudbala.

AIFF je trebalo da imenuje novog predsednika u decembru 2020, ali problemi sa ustavnim amandmanima odložili su proces imenovanja, što je dovelo do toga da Fifa sankcionše Indijski fudbalski savez.

U maju je najviši indijski sud presudio da raspusti AIFF i imenuje tročlanu porotu koja će održati izbore do 15. septembra.

Međutim, Fifa je u petak objasnila da je "dobila potvrdu" da "administracija AIFFA-a ponovo upravlja svim tekućim poslovima", priznajući njeno ponovno uspostavljanje, istovremeno ohrabrujući održavanje izbora "na vreme".

Svetsko prvenstvo za žene do 17 godina, koje bi trebalo da bude održano u Indiji od 11. do 30. oktobra, "po planu", precizirala je Fifa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fifa uvodi poluautomatsku ofsajd tehnologiju
katar

Katar

01.07.2022. 19:03

Fifa uvodi poluautomatsku ofsajd tehnologiju

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je da će na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru biti korišćena poluautomatska ofsajd tehnologija, takozvani SAOT.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
9°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve