Sport
27.12.2022. 19:15
R. E.

Fudbalski savez Srbije

Zlatne lopte Piksiju, Mitroviću i Jovani Damjanović

mitrović, 2. 12. 2022.
Izvor: AP / Ricardo Mazalan

Fudbalski savez Srbije održao je u Staroj Pazovi sednicu Izvršnog odbora na kojoj su imenovani dobitnici Zlatne lopte za najbolje u 2022. godini i usvojen izveštaj o rezultatu reprezentacije na Mundijalu u Kataru.

Sednicom u Pazovi predsedavao je Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS.

Saopšteno je da je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi dobitnik Zlatne lopte za najboljeg srpskog trenera u 2022. godini.

Stojković je drugi put uzastopno, a treći put u karijeri dobio ovo priznanje.

"Nagrada za najboljeg fudbalera odlazi u ruke Aleksandra Mitrovića, koji iza sebe ima sjajnu godinu na klupskom i reprezentativnom planu. U konkurenciji dama, Zlatnu loptu Srbije za 2022. godinu zaslužila je Jovana Damjanović koja je ostavila zapažen trag i u dresu minhenskog Bajerna", navodi se u saoštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Za selektora ženske A reprezentacije Srbije imenovan je Dragiša Zečević, a za selektora ženske kadetske selekcije, koju čine igračice do 17 godina, Aleksandar Petrović.

"Usvojen je izveštaj Stevana Stojanovića, direktora A reprezentacije, o radu i rezultatima našeg najboljeg nacionalnog tima u periodu od dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora Srbije do poslednje akcije reprezentacije, učešća na SP u Kataru. Članovi Izvšnog odbora su zaključili da je ostvaren projektovani cilj, a to je plasman na SP. Pored toga, ostvaren je i uspeh u Ligi nacija pobedom u diviziji B i plasmanom u elit grupu najboljih evropskih selekcija. Time je ostvaren i plasman u potencijalni plej-of za EP", saopštio je FSS.

Izvršni odbor FSS doneo je odluku o direktnoj finansijskoj pomoći regionima za programske aktivnosti u 2023. godini u iznosu od 27 miliona dinara.

"Doneta je i odluka o raspodeli UEFA sredstava solidarnosti u iznosu od 2.506.000 evra po kojoj će 14 klubova Superlige dobiti po 179.000 evra. U isto vreme doneta je i odluka o raspodeli UEFA sredstva solidarnosti za sedam klubova Superlige za žene u iznosu 74.564 evra odnosno 10.652 evra po klubu. Takođe, odlučeno je da se i deo nagrade ostvarene plasmanom na Svetsko prvenstvo solidarno podeli i ženskim klubovima Super i Prve lige Srbije (ukupno 18 klubova)", dodaje se u saopštenju FSS.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović prezentovao je članovima IO FSS detaljan finansijski izveštaj, sa svim pojedinačnim prihodima ostvarenim od plasmana na SP, odnosno svim pojedinačnim troškovima. 

"Ukupni prihodi su 11.853.364 dolara, a rashodi 7.751.398,78 dolara. Ostvarena je dobit u iznosu od 4.101.965,22 dolara. Članovi IO su usvojili izveštaj i sa zadovoljstvom konstatovali da su ostvareni zavidni prihodi, a da se istovremeno vodilo računa i o svakom utrošku, te je tako i čista zarada koju je ostvario savez više nego značajna", navodi FSS.

Izvršni odbor FSS je usvojio i Finansijski plan za 2023. godinu.

"Izvršni odbor FSS je doneo Pravilnike o licenciranju klubova Superlige za učešće u evropskim takmičenjima, kao i Pravilnike o licenciranju za učešće u Superligi. Doneta je odluka na zahtev FIFA klirinške kuće o obaveznoj preregistraciji igrača koja mora biti sprovedena do 13. januara 2023. godine", zaključuje se u saopštenju FSS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko to muti bistru vodu, srpski selektore
1

Dragan Stojković Piksi

10.12.2022. 13:05

Ko to muti bistru vodu, srpski selektore

Čudo se nije dogodilo, Srbi su doživeli još jedan debakl na SP-u u fudbalu. A da su morali – nisu. To potvrđuje i najodgovorniji za neuspeh.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve