Sport
15.09.2023. 15:50
r.e.

Nepoznat uzrok

Fudbaler Vojvodine životno ugrožen

fudbal lekari
Izvor: Shutterstock

Napadač Vojvodine Džonatan Bolingi zbog jako lošeg zdravstvenog stanja, primljen je na intenzivnu negu instituta u Sremskoj Kamenici, saopštava klub.

Detaljnije je o ovoj situaciji govorio klupski lekar Borko Vukosav, koji je istakao da se još uvek ne zna konkretno šta je uzrok Bolingijevog stanja.

 

"Nakon utakmice sa Radničkim 1923, Bolingi je otputovao u Kinšasu na reprezentativne obaveze sa selekcijom DR Konga, nakon čega se vratio u noći, 14. septembra. Po dolasku je prijavio da se loše oseća i odmah je prebačen na Urgentni centar KC Vojvodine, gde je urađena detaljna i kompletna dijagnostika. Zbog teškog zdravstvenog stanja, konzilijum lekara je odlučio da Bolingi bude prebačen na Institut za plućne bolest u Sremskoj Kamenici, gde je primljen u jedinici intenzivne nege", rekao je Vukosav i dodao:

"Tamo je dodatno podvrgnut detaljnoj dijagnostici. Njegovo stanje je ozbiljno, teško, ali dobro i ja sam zadovoljan što je na najboljem mogućem mestu. O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju. Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja", zaključio je dr Borko Vukosav.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Endiaje: "Zvezda je bila lak izbor"
Marakana

Pojačanje na Marakani

15.09.2023. 15:12

Endiaje: "Zvezda je bila lak izbor"

Dosadašnji fudbaler turske Adane Šerif Endiaje potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve