Sport
15.06.2023. 19:33
Beta

Prijateljski duel u Beču

Srbija - Jordan: Šta Piksi želi da vidi na tom meču

1
Izvor: EPA / NEIL HALL

Fudbaleri Srbije u petak od 20.30 časova igraju prijateljski duel u Beču protiv selekcije Jordana.

"Šta želim protiv Jordana da vidim? Prvo da se niko ne povredi, a onda i jedan dobar meč. Bez obzira što je prijateljska utakmica, važno je da ostavimo dobar utisak, a onda i da pobedimo. Zbog grba i dresa, ali i rejtinga", rekao je selektor Srbije Dragan Stojković.

Za Srbiju će to biti prilika da se uigra i pripremi za daleko važniji duel koji sledi 20. juna, kada gostuje Bugarskoj u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Želim da naglasim da će dosta igrača dobiti priliku. Takođe, isti tim neće igrati ovde i u Bugarskoj. Razlika je velika kada se radi o važnosti ta dva meča. Ponavljam, dosta igrača će dobiti minutažu. Imaćemo prilike da vidimo neke nove igrače, ali da sada ne pričamo mnogo o imenima. Samo ću reči da će Samardžić početi meč", dodao je selektor Srbije.

On je ponovio da neće moći da računa na sve igrače.

"Dosta igrača zbog povreda nije sa nama i ne treba sada pričati o tome. Nećemo plakati, tako je to u fudbalu, moraš biti spreman i na neke neprijatne stvari. U svakom slučaju, vrlo neobična situacija, tri devetke su povređene u istom momentu, ali ponavljam, ne treba se vraćati na to", naveo je Stojković.

On je dodao i da u ekipi ima igrača koji su spremni da zamene odsutne i da su svesni važnosti meča protiv Bugarske.

"Meč u Razgradu je samo jedno u nizu finala u ovim kvalifikacijama. Tako smo krenuli, svaki meč na putu do Nemačke, za nas je finale, od prvog duela sa Litvanijom".

Stojković je rekao i da je dobro upoznat sa kvalitetima Jordana i da ima dosta informacija o njima.

"Igraju sa četiri beka u poslednjoj liniji, najbolji igrač im nastupa u Belgiji. Međutim, moram da pohvalim moje igrače. Njihova lojalnost dresu i reprezentaciji je za svaku pohvalu i ne treba imati dilemu da ovi igrači pružaju maksimum uvek kada igraju za reprezentaciju", rekao je Stojković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uefa smanjila kaznu Srbiji...
Fudbal

Kvalifikacije

08.06.2023. 20:05

Uefa smanjila kaznu Srbiji...

Žalbena komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) smanjila je kaznu Fudbalskom savezu Srbije (FSS), pa će reprezentaciju u Beogradu 7. septembra protiv Mađarske bodriti deca mlađa od 14 godina, saopštio je FSS.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve