Sport
03.06.2024. 21:15
R. E.

Prijateljski meč

"Orlovi" u Beču: "Odličan test pred EURO"

1
Izvor: FSS

Fudbaleri Srbije doputovali su Beč gde će u utorak od 20.45 časova odigrati prijateljski duel sa selekcijom domaćina, Austrijom.

"Orlovi" su odradili i trening, "osetili" teren, a selektor Dragan Stojković Piksi istakao je da će meč protiv Austrije biti odličan test za njegove izabranike pred početak Evropskog prvenstva.

"Radi se o izuzetno jakoj i kvalitetnoj ekipi, veoma kompaktnoj. To su pokazale kvalifikacije, ali i prijateljske utakmice koje su igrali i rešili u svoju korist. Uostalom, zato smo ih i izabrali, jer je meč sa takvom selekcijom dobar test pred važno i zahtevno takmičenje kakvo je Evropsko prvenstvo. Imaju odličan timski duh, ali i individualne kvalitete visokog nivoa. Šabicer, Lajner, Arnautović. Zaista imaju dosta sjajnih igrača", rekao je Stojković u Beču.
 

Istakao je da će to biti izuzetno zahtevna utakmica.

"Mi smo i želeli da igramo protiv jake ekipe. I bez obzira što je prijateljski meč on ima važnost, jer ima uticaja na psihološki momenat za svaku selekciju koja traži dobar impuls pred utakmice na EURO. Koliko su motivisani, govori činjenica da su pobedili i u prijateljskim utakmicama koje su igrali protriv jakih rivala. Uz to su i fizički spremna ekipa. Imaju germanski mentalitet, idu uvek na pobedu. Očekujem da odigramo kvalitetnu utakmicu", rekao je selektor Srbije.

Stojković je istakao da se Aleksandar Mitrović juče priključio ekipi i da neće početi meč, a rekao je i da Nikola Milenković i verovatno Luka Jović neće biti u konkurenciji, dok će svi ostali igrači biti na raspolaganju za sastav.

Srbija će pre početka EP odigrati još jedan prijateljski meč, 8. juna u Stokholmu sa Švedskom.

EURO 2024 će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
02.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve