Sport
28.09.2023. 15:19
R.E./Beta

U fokusu

Fudbalski savez smenio Dejana Filipovića

Fudbalska reprezentacija Srbije
Izvor: Shutterstock

Fudbalski savez Srbije smenio je predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića i njegove saradnike.

Kako je preneo Sportklub, na sednici Odbora za hitna pitanja smenjen je Filipović, nakon što je Crvena zvezda pre osam dana pokrenula inicijativu za njegovu smenu, a podržao je Radnički iz Niša.

Zvezda je tražila smenu Filipovića koji delegira sudije za utakmice i zapretila je da neće igrati 171. "večiti" derbi, pošto je odlučeno da će glavni sudija biti Srđan Jovanović, na koga su se crveno-beli već žalili. Zbog dana žalosti u Srbiji, derbi, ali i utakmice devetog kola Super lige nisu odigrane.

Novi predsednik Sudijske komisije biće bivši sudija Dejan Santrač, naveo je Sportklub.

Njemu je FSS odredio i saradnike, ali nisu svi pristali da budu deo novog tima.

Sudijska komisija u novom sazivu, imaće pet članova, a svaki od regiona dobio je po predstavnika. 

Interese Vojvodine zastupaće Aleksandar Vasić, za koga je Sportklub naveo da je povratnik u domaći fudbal, "posebno uticajan u eri Slaviše Kokeze".

"Najveće ime u novom sazivu biće Boško Jovanetić. Zvanično, međunarodni posmatrač, ranije sudija sa FIFA znakom, sarađivao je poslednji put sa Milanom Karadžićem, kao analizator na domaćim terenima. Prethodno je, veče uoči sednice Odbora za hitna pitanja, poziv za nastavak rada u novom sazivu odbio Nenad Đokić", navodi se.

Beogradski region zastupaće Milan Jeremić, koji je, kako se navodi, "sklonjen sa terena u vreme Miroslava Radomana iz maglovitih razloga i prošlog leta se jedva probio na listu posmatrača Super lige i Prve lige". 

"Najveće izneneđenje vezuje se za imenovanje Vladimira Nedeljkovića. Sudija skromnog iskustva, sa jedva dve i to skandalozno odsuđene utakmice u elitnom rangu, dobio je mandat da odlučuje o mladim kolegama", naveo je Sportklub.

Novi sudijski saziv počeće sa radom odmah po imenovanju, a prvi zadatak biće delegiranje sudija za utakmice 10. kola Super i Prve lige Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan potvrdio: Otkazuje se derbi!
fk partizan stadion

Zvanično

26.09.2023. 13:02

Partizan potvrdio: Otkazuje se derbi!

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura potvrdio je da se za sredu planiran "večiti derbi" protiv Crvene zvezde neće odigrati zbog proglašenog Dana žalosti povodom događaja na Kosovu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve