Sport
25.01.2024. 09:52
Beta

NBA

Golden Stejt se oprostio od Milojevića (FOTO)

1
Izvor: Beta/AP / Godofredo A. Vásquez

Košarkaši Golden Stejta pobedili su jutros Atlantu sa 134:112, u utakmici u kojoj su se oprostili od svog pomoćnog trenera Dejana Milojevića, koji je umro od srčanog udara.

U emotivnoj ceremoniji pre utakmice, igrači obe ekipe su stajali mirno na terenu dok je intonirana srpska himna u čast Milojevića. Igrači Golden Stejta su izašli na zagrevanje u majicama na kojima su u srcu ispisani inicijali Dejana Milojevića i reči "Deki" i "brate", koju je nekadašnji košarkaš često koristio tokom rada sa igračima.

"Dekijev osmeh, njegova radost, smeh su uvek bili prisutni. Večeras, umesto minuta ćutanjanja, želeo bih da mi se pridružite u odavanju počasti Dekiju i njegovoj divnoj porodici, želeo bih da ga pozdravimo ovacijama koje može da čuje na nebu", rekao je trener Golden Stejta Stiv Ker.
 

Navijači u hali su poslušali trenera i ovacijama pozdravili Milojevića koji je 17. januara umro od srčanog udara u 46. godini.

Emitovan je i video snimak i fotografije Milojevića, koji je sa Voriorsima osvojio šampionski prsten 2022. godine.

Po intoniranju američke himne, igrači Golden Stejta su skinuli majice i jedan po jedan poređali su ih na stolicu na kojoj je Milojević sedeo prethodne dve i po godine. Na toj stolici ostavljena je bela ruža.

1
Izvor: BEta/AP / Godofredo A. Vásquez

Milojevićeva supruga Nataša i dvoje dece Nikola i Maša uplakano su gledali ceremoniju, a na kraju im je uručen buket belih ruža.

Voriorsi su jutros odigrali prvu utakmicu od Milojevićeve smrti i pobedili Atlantu. Oni osam dana nisu igrali utakmicu, što je prvi put za jednu ekipu u NBA ligi da se to dogodi u regularnoj sezoni, ne računaju pauzu za ol-star ili zbog pandemije korona virusa, od 2021. godine kada San Antonio nije igrao devet dana.

Ekipu su predvodili Stefen Kari sa 25 poena i osam asistencija, Džonatan Kaminga sa 25 poena i devet skokova i Klej Tompson sa 24 poena.

U ekipi Atlante Dedžonte Marej postigao je 23 poena uz sedam skokova i sedam asistencija, a Džejlen Džonson 21 poen uz devet skokova i šest asistencija. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji je kao i Milojević igrao za beogradski Partizan, dodao je 17 poena, a Sadik Bej 18.

Takođe prisutan je bio i pomoćni trener Atlante Igor Kokoškov, nekadašnji selektor Srbije koji je svojevremeno doveo Milojevića u stručni štab.

Košarkaši Oklahome pobedili su San Antonio sa 140:114 i zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu. Šej Gildžes-Aleksander predvodio je ekipu sa 32 poena i 10 asistencija, a Čet Holgrem dodao je 17 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Srpski košarkaš Vasilije Micić je za nepunih 14 minuta postigao dva poena uz tri asistencije, ukradenu loptu i skok, dok je Aleksej Pokuševski za nepunih pet minuta imao dva poena i skok.

U timu San Antonija Viktor Vembanjama postigao je 24 poena uz 12 skokova, a Devin Vesel imao je 21 poen i sedam asistencija.

Košarkaši Milvokija pobedili su Klivlend sa 126:116 i prekinuli njegov niz od osam pobeda. Bakse je predvodio Janis Adetokunbo tripl-dabl učinkom od 35 poena, 18 skokova i 10 asistencija. To je njegov sedmi tripl-dabl u sezoni.

Demijan Lilard pobedi je doprineo sa 28 poena, a Kris Midlton sa 24.

U ekipi Klivlenda najefikasniji su bili Donovan Mičel sa 23 poena uz osam asistencija i sedam skokova i Džeret Alen sa 21 poenom uz 12 skokova i pet asistencija.

Košarkaši Finiksa pobedili su Dalas sa 132:109 i ostvarili sedmu uzastopnu pobedu. Sanse je predvodio Devin Buker sa 46 poena, od kojih je 22 postigao u trećoj deonici, a imao je još sedam skokova i tri asistencije. Bredli Bil dodao je 20 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Kevin Durent 12 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

Dalas je izgubio četvrti put u poslednjih pet utakmica, a najefikasniji u ekipi bio je Luka Dončić sa 34 poena, devet asistencija i osam skokova. Tim Hardavej dodao je 17 poena.

U ostalim utakmicama Portland je posle produžetka pobedio Hjuston sa 137:131, a za poraženi tim srpski centar Boban Marjanović odigrao je dve sekunde, dok je Detroit bio bolji od Šarlota sa 113:106.

Memfis je pobedio Majami, za koji nije igrao Nikola Jović, sa 105:96, a Minesota je predvođena Entonijem Edvardsom koji je postigao 38 poena, pobedila Vašington sa 118:107 i prekinula niz od dva poraza.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve