Sport
22.01.2024. 20:38
R.E.

Partizan - Mega

Kad cela Arena plače... (FOTO, VIDEO)

dejan milojević, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Navijače je u Areni, na utakmici Partizana protiv Mege, koja je posvećena Dejanu Milojeviću, prvo dočekala prazna stolica u prvom redu na kojoj je stajao Njegov dres. Onda je stigao Duško Vujošević... potekle su suze... a Arenom se orilo: Milojević Dejan!!!

Utakmica Partizana i Mege u ABA ligi, koja se igra u ponedeljak uveče, posvećena je nedavno preminulom bivšem igraču i treneru Dejanu Milojeviću. 

Tim povodom u prvom redu je stajala jedna zlatna stolica i na njoj dres sa brojem 13, što je izazvalo burne emocije onih koji su tek ulazili u Arenu. 

Onda se u prepunoj dvorani  pojavio bivši i jedan od najboljih trenera KK Partizan Duško Vujošević, a pored njega su bili i bivši košarkaši Luka Bogdanović, Veselin Petrović i Vule Avdalović.

Cela hala je jecala dok je na video-bimu, uoči prvog podbacivanja lopte, bio prikazivan film o preminulom košarkašu koji je u Partizanu igrao samo dve sezone, od 2004. do 2006, ali je i to bilo dovoljno da njegov trag bude neizbrisiv. 

Utakmica za Miloja, trebalo je da počne u 19 časova ali je kasnila jer je cela dvorana, prepuna, skandirala: Milojević Dejan!

Većina navijača je bila obučena skroz u crno, a stadionom su se viorile fotografije košarkaša koji je svojim preranim odlaskom ostavio veliku tugu ne samo navijača klubova u kojima je igrao. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ekspres (@ekspres_nedeljnik)

Veliki igrač Partizana, najveći trener Mege, veoma značajan košarkaš srpske i evropske košarke, preminuo je 17. januara u 47. godini, od posledica teškog srčanog udara.

Milojeviću, koji je član stručnog štaba Golden Stejta, pozlilo je prethodne noći u restoranu u Solt Lejk Sitiju, gde je njegova ekipa te večeri igrala protiv Jute.

On je brzo prebačen u bolnicu gde je i operisan ali, na žalalost, bezuspešno. 

Dejan Milojević je rođen 15. aprila 1977. godine u Beogradu. 

Kao trener radio je u Megi, Budućnosti, a potom je otišao u NBA ligu, u ekipu Golden Stejta 2021. godine.

Bio je poznat po radu sa mladim igračima, a stvorio je i dvojicu sjajnih igrača - Nikolu Jokića i Vasilija Micića.

Tokom igračke karijere nastupao je za FMP, Budućnost i Partizan, špansku Pamesu i Galatasaraj u Turskoj.

Tri puta je osvajao regionalnu ligu, dok je isto toliko puta bio MVP ABA lige. U sezonama 2005/2006. i 2006/2007. bio je najbolji strelac takmičenja.

Sa reprezentacijom je osvojio zlatnu medalju na EP kao član juniorske reprezentacije 1998. godine, ali i najsjajnije odličje sa seniorskom selekcijom na Evropskom prvenstvu 2001. godine.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dvorana Mege nosiće ime Dejana Milojevića
1

Potvrdio Miško Ražnatović

18.01.2024. 15:25

Dvorana Mege nosiće ime Dejana Milojevića

Košarkaški klub Mega, u kojem je Dejan Milojević ostavio veliki trag, odlučio je da će njihova dvorana uskoro promeniti ime u čast bivšeg trenera, koji nas je prerano napustio u 46. godini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve