Sport
11.04.2023. 15:12
Beta

Lepa vest

Gradovi za koje je odvojeno 180 miliona dinara za omladinske centre

mladi
Izvor: Shutterstock

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić zaključio je ugovore o uspostavljanju omladinskih centara u vrednosti od 180 miliona dinara, sa rukovodstvom gradskih uprava Niša, Subotice, Sombora i Novog Pazara, saopštilo je Ministarstvo.

Memić je tom prilikom izjavio da je osnovni cilj uspostavljanja ovih centara stvaranje uslova za ostanak mladih u lokalnoj zajednici i podizanja znanja i veština za kvalitetniji život.

On je naglasio da je neophodno uvesti standarde funkcionisanja omladinskih centara kako bi se održao kontinuitet u radu, što je predviđeno i Strategijom razvoja turizma za period do 2030. godine.

"U Nišu, Subotici i Somboru u planu je adaptacija postojećih prostora u omladinske centre, a u Novom Pazaru će biti izgrađen kompletno novi centar i jedan od najvećih u ovom delu Evrope", navelo je Ministarstvo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mladi u Srbiji neće grafite koji slave Ratka Mladića
Ratko Mladić

Inicijativa

13.03.2023. 10:14

Mladi u Srbiji neće grafite koji slave Ratka Mladića

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) podnela je 308 prijava komunalnim službama deset gradova i opština u Srbiji sa zahtevom da se uklone murali i grafiti koji slave bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, navodeći da je on u Hagu osuđen za ratne zločnine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve