Sport
14.10.2021. 11:40
Tanjug

Njujork

Irving: Ovo su luda vremena. Nisam antivakser

Irving
Izvor: EPA / JASON SZENES

Košarkaš Bruklina Kajri Ivrving izajvio je da svestan kakve će posledice da trpi zbog odluke da ne primi vakcinu protiv koronavirusa.

Organizator igre Netsa nije primio vakcinu protiv virusa korona, a zbog pravila u Njujorku, on ne može da trenira i igra sa ekipom.

"Greše ako me predstavljaju kao heroja ili negativca, to nije bila moja namera. Reč je o izboru onoga što je najbolje za vas. Mislite da želim da izgubim novac, da zaista želim da odustanem od svog sna da osvojim ligu? Da želim da se odreknem svog posla? Da želim da sedim kod kuće? Ne treba da se delimo, već da poštujemo svačiji izbor", rekao je Irving u svom obraćanju na Instagramu.

Svako ima pravo da radi ono za šta smatra da je za njega najbolje, kaže plejmejker Bruklina.

"Tužno je videti kako se svet deli zbog ove situacije. Ovo su luda vremena. Nisam antivakser. Radi se o onome što meni okej, što mi prija. Osećam se nesigurno i to je u radu. Znam posledice odluke koju donosim. Nisam nikoga povredio. Nisam počinio nikakav zločin".
 

Irving je istakao da je uz sve one koji su ostali zbog posla jer nisu vakcinisani, kao i uz one koji su odlučili da se vakvinišu i koji žele da budu bezbedni.

"Podržavam i poštujem svačiju odluku. Svestan sam finansijskih posledica koje ću trpeti, ali realnost je takva da moram da budem vakcinisan da bih bio u Njujorku, da bih bio sa timom. Odlučio da se ne vakcinišem i molim vas sve da poštujete taj izbor. Nastaviću da treniram, kako bih bio u formi i spreman da zaigram", rekao je Irving.

On je istakao da se ne povalči da neće odustati od košarke.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve