Sport
13.10.2021. 12:11
Tanjug

"Izjava loše protumačena"

Kalinić: Kosovo je deo Srbije

Nikola Kalinić
Izvor: EPA / YURI KOCHETKOV

Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli, izjavio je košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić.

"Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek“, izjavio je Kalinić za Sport klub.

Kalinić se ovog leta vratio u Crenu zvezdu, a dok je nosio dres Fenerbahčea izazvao je veliku pažnju javnosti izjavom oko statusa Kosova i Metohije zbog čega je došao na udar navijača crveno-belih.

"Mislim da je važ da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje drže Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje drže Srbije. U prilog svemu ovome, odlučo sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu“, poručio je Kalinić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bogdanović: Inspiraciju crpim iz Đokovićevog primera
Bogdan bogdanović

Njegov primer je vodilja

28.09.2021. 14:08

Bogdanović: Inspiraciju crpim iz Đokovićevog primera

Ekipa Atlante bila je jedno od najvećih iznenađenja u prošloj NBA sezoni. Nadmašila je očekivanja mnogih i stigli su do finala Istočne konferencije gde je poražena od aktuelnog šampiona Milvokija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve