Sport
08.12.2022. 14:59
Beta

Večiti derbi

Partizan: Deo tribine za navijače Zvezde

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Košarkaški klub Partizan odlučio je da odvoji deo tribine na Nivou 400 u Štark areni za pristalice Crvene zvezde na večerašnjem "večitom derbiju" u Evroligi.

"KK Partizan je u skladu sa preporukama baziranim na operativnim podacima doneo odluku o odvajanju malog dela tribine na Nivou 400 u Štark areni, za sve one pristalice gostujućeg tima koje su došle u posed ulaznica za večerašnju utakmicu", navodi se u saopštenju.

Partizan večeras od 20:30 časova dočekuje Crvenu zvezdu, u meču 12. kola Evrolige.

"Mali broj pristalica rivalskog kluba će ući u dvoranu i radi lakše i bezbednije organizacije meča, deo tribine na Nivou 400 će biti odvojen za njih. Na raspolaganju će im biti sektori od ulaza 411 do 413. Izvan toga, biće po jedan sektor tampon zone koji će razdvajati navijače. Simpatizeri Crvene zvezde će moći da udju na ulaz sa istočne strane, odakle će ih službe bezbednosti ispratiti na Nivo 400", stoji u saopštenju.

Klub iz Humske je ukazao i na moguće "provokacije zlonamernih pojedinaca koji navijaju za rivalski klub, sa ciljem da se nanese šteta Partizanu".

"Klub skreće pažnju gledaocima da nekome može pasti na pamet da u dvoranu uđe noseći obeležja Partizana, dok bi ispod njih nosili obeležja Crvene zvezde. Ti provokatori će imati cilj da ubacivanjem predmeta u teren izazovu nemire i incidente kako bi u očima Evrolige i čitave Evrope prikazali Partizan u lošem svetlu i doveli do velikih kazni za naš klub", saopštio je Partizan.

Partizan je upozorio navijače da će bezbedonosne kamere kao i pripadnici službe bezbednosti snimati svaki incident i da će snimci biti javno prikazani.

"Za razliku od drugih klubova koji imaju problema da napune trostruko manje dvorane Partizan ima 11.500 vlasnika sezonskih ulaznica i gotovo punu Štark arenu na svakoj evroligaškoj utakmici. Samim tim, odvajanje sektora za malu grupu pristalica gostujućeg tima se mora uraditi pažljivo, kako ne bi bila naneta šteta vlasnicima naših sezonskih ulaznica", navodi Partizan.

Unošenje tvrdih predmeta u halu neće biti dozvoljeno, kao ni unošenje mobilnih telefona starije generacije, a ulaz u dvoranu će biti otvoren u 17:30 časova. Za svaki eventualni incident sektori će biti pražnjeni.

"Pozivamo KK Crvena zvezda da apeluje na svoje simpatizere da poštuju ove instrukcije i da večerašnji meč protekne u najboljem mogućem redu", naveo je Partizan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

KK Crvena zvezda: "Nadležni organi da se što pre oglase"
KK Crvena zvezda

Večiti derbi

07.12.2022. 17:49

KK Crvena zvezda: "Nadležni organi da se što pre oglase"

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je u sredu da je pozvao nadležne bezbednosne organe da se oglase, nakon što je košarkaški klub Partizan naveo da će odluku o gostujućim navijačima na evroligaškom 'večitom' derbiju doneti posle sednice Upravnog odbora.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve