Sport
03.11.2023. 17:31
R. E.

Ostoja Mijailović

Partizan odgovorio Zvezdi: "Ne možemo da kršimo ugovor..."

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da su crno-beli sa Beogradskom arenom sklopili ugovor po tržišnim pravilima koji ne mogu da krše jer se "pojavila nova zainteresovana strana".

Košarkaši klub Crvena zvezda je ranije saopštio da do danas nije dobio nijedan termin za treninge svih selekcija kluba u Beogradskoj areni i optužio je Partizan da je "uzurpirao" tu dvoranu.

"Ugovor je sklopljen po tržišnim pravilima i ne možemo sada da ga kršimo zbog toga što se pojavila nova zainteresovana strana, ko god to bio", rekao je Mijailović za Sport klub.

On je dodao da je Partizan prvi prepoznao potencijal Beogradske arene.

"Mi uspevamo da zaradimo od prodaje ulaznica, ali razumem da drugu stranu boli to što nisu u stanju da i sami urade isto. Ima četiri godine kako sam doneo odluku da igramo u Areni jer je to jedini održivi model u košarkaškom sportu koji je, generalno, neprofitabilan", rekao je Mijailović.

"Nisu mi svi u početku verovali, ali mi je neobično drago kada vidim da je posle određenog vremena i naš gradski rival prepoznao Partizanov model kao uspešan", dodao je on.

Crvena zvezda je u svom saopštenju navela da Partizan ima "vrlo povlašćene cene zakupa, koje ne izmiruje na vreme, kao ni porez Republici Srbiji".

"Odlično, jer mogu s ponosom da otkrijem da je Partizan na osnovu poreza po različitim osnovama uplatio nešto manje od 510 miliona dinara samo u poslednja tri meseca", odgovorio je Mijailović.

On je istakao i da Crvena zvezda ne dovodi slučajno u pitanje Partizanove termine u Areni.

"Javnost ovo verovatno ne zna, ali naš rival ostaje bez dve trenažne dvorane zbog privatnih planova pojedinaca. To je razlog što traže gde će im mlađe kategorije trenirati i, pogađate, hoće baš tamo gde je Partizan već godinama zakupac. Rekao bih sada mnogo toga, ali ću za sada ostati nedorečen", zaključio je Mijailović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan platio porez
1

Otplata duga

12.09.2023. 17:31

Partizan platio porez

Košarkaški klub Partizan uplatio je tokom dana 437.600.000 dinara za namirenje poreskog duga.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
13.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve