Sport
19.12.2021. 10:14
R.E.

Zlatne rukavice

Ko su najbolji srpski bokseri

boks
Izvor: Shutterstock

Srpski bokser Nenad Jovanović i bokserka Nina Radovanović, osvajači su tradicionalne 64. Zlatne rukavice, koja je završena u Loznici.

Jovanović je u finalu savladao Rusa Sergeja Zubkova, dok je

Radovanovićeva u finalu bila bolja od Zlatislave Čukanove iz Bugarske.

Priznanje najboljima uručili su legendarni šampion Mirko Puzović i osvajač bronzane medalje za Srbiju na nedavnom šampionatu sveta u Beogradu Vladimir Mirončikov.

Najbolji domaći bokser je Sadam Magomedov, a najbolja domaća bokserka Milena Matović.

Najbolji tehničar turnira je Seidi Nazif (Srbija), Anđom Agejev (Rusija) je najbolji strani takmičar, a najborbeniji par su Timir Galanov (Srbija) i Kiren Mekdonald (Engleska).

Najbolja tehničarka je Bugarka Melis Jonuzova, najborbeniji ženski par su Milema Matović (Srbija) i Išrak Šaib (Alžir), a najbolja strana takmičarki Alžirka Imane Kelif.

Zlatne medalje za Srbiju osvojili su Omer Ametović, Tikir Galanov, Sejdi Nazif, Nenad Jovanović, Aleksa Marković i Sadam Magomedov, odnosno Nina Radovanović, Sandra Maran, Jelena Zekić, Natalija Šadrina i Milena Matović

Specijalna priznanja dobili su Mujo Bajrović, legendarni bokser, Slaviša Čurović, glavni urednik kanala "Arena Fight", Aleksandar Rismić, predseddik BK Loznica i dve legende lozničkog boksa Raša Bojanić i Dragan Durunga Vasiljević.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Borovčaninu ostaje čelu Bokserskog saveza Srbije
Boks

Dobio jednoglasnu podršku

11.12.2021. 15:11

Borovčaninu ostaje čelu Bokserskog saveza Srbije

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BS S) Nenad Borovčanin dobio je novi mandat i vodiće srpski boks i u naredne četiri godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve