Sport
08.02.2023. 14:05
Beta

Marina Maljković

"Protiv Hrvatske da osiguramo plasman na EP"

1
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da će meč sa Hrvatskom imati veliku rezultatsku važnost, kao i da aktuelne prvakinje Evrope moraju da izbore plasman na ovogodišnje kontinentalno takmičenje.

"Prva i najvažnija stvar je da mi je izuzetno drago što je ženska košarkaška reprezentacija Srbije dala veliki podstrek svim ostalim timovima u regionu da više rade i napreduju. Zato sam sigurna da će utakmica protiv Hrvatske u četvrtak biti izuzetno teška, jer je reč o duelu dve ekipe sa mnogo karaktera, dve ekipe koje imaju ogromnu želju da se međusobno takmiče, ali isto tako i zbog toga što meč ima izuzetnu rezultatsku važnost za obe ekipe", rekla je Maljković za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije dočekaće u četvrtak selekciju Hrvatske u novobeogradskoj hali "Ranko Žeravica", u trećoj utakmici grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hrvatska posle tri odigrana meča ima dve pobede i jedan poraz, a Srbija je druga sa maksimalnim učinkom posle dva meča.

Srbija je u prvom meču kvalifikacija u novembru 2021. godine pobedila Hrvatsku na gostovanju  rezultatom 84:66, a pobedom u meču u četvrtak srpske košarkašice bi osigurale plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji i Izraelu.

U februarskom "prozoru" Srbija će u nedelju u Samokovu odigrati i poslednji meč kvalifikacija protiv Bugarske.

Maljković je istakla da ekipa mora da se koncentriše i izbori učešće na Evropskom prvenstvu, pošto je kontinuitet nastupa najvažniji.

"Mi smo aktuelne prvakinje Evrope, jeste da imamo novu generaciju i baš zbog toga ona mora da pokaže od čega je satkana", zaključila je Maljković.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u četvrtak od 18 časova, a ulaz u halu "Ranko Žeravica" u Beogradu je slobodan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tina Krajišnik i NIkola Jokić najbolji!
1

Bravo!

11.01.2023. 14:31

Tina Krajišnik i NIkola Jokić najbolji!

Košarkaš Denvera Nikola Jokić proglašen je za najboljeg igrača u 2022. godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve