Sport
11.10.2021. 11:11
Tanjug

Golman nikad iskreniji

Kurtoa oštro kritikovao FIFA i UEFA: "Brinu samo kako da napune džepove"

Tibo Kurtoa
Izvor: AP POOL / Dmitry Lovetsky / POOL

Golman fudbalske reprezentacije Belgije Tibo Kurtoa oštro je kritikovao FIFA i UEFA, nakon završenog takmičenja u Ligi nacija.

Čuvar mreže madridskog Reala, u izjavi za španske medije, rekao je da Evropsku i Svetsku fudbalsku federaciju nije briga za igrače, već samo za novac.

"Ovoliki broj utakmica u sezoni je samo zbog novca i TV prava. Pauza između dve sezone je samo 15 dana što je vrlo malo. Sledeće godine Svetski kup je u novembru i zbog toga ćemo morati igrati do kraja juna. UEFA je protiv Superlige, ali i oni ne brinu o igračima, već samo kako da napune džepove. Sa druge strane FIFA planira Svetsko prvenstvo na svake dve godine. Kada bi se igrači odmorili? Nikada. Vrhunski igrači će se još više povređivati, ali izgleda da nikoga nije briga za to", rekao je Kurtoa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije šalje protestno pismo na adresu FIFA
fudbal, lopta

Zbog Šaćirija

10.10.2021. 16:24

Fudbalski savez Srbije šalje protestno pismo na adresu FIFA

Fudbalski savez Srbije (FSS) uputiće protestno pismo u FIFA zbog dešavanja na utakmicima Švedska - tzv. Kosovo, odnosno incidenta posle meča Švajcarska - Severna Irska, kada je Džerdan Šaćiri davao izjavu ogrnut jaknom terorističke OVK.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve