Sport
10.10.2021. 16:24

Zbog Šaćirija

Fudbalski savez Srbije šalje protestno pismo na adresu FIFA

fudbal, lopta
Izvor: Shutterstock

Fudbalski savez Srbije (FSS) uputiće protestno pismo u FIFA zbog dešavanja na utakmicima Švedska - tzv. Kosovo, odnosno incidenta posle meča Švajcarska - Severna Irska, kada je Džerdan Šaćiri davao izjavu ogrnut jaknom terorističke OVK.

"Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zlocinacke teroristicke organizacije OVK tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole 'Kosovo je Albanija' na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje Velike Albanije. FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala“, izjavio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, a preneo sajt Saveza.

Prethodno, švajcarski Savez osudio je incident sa Šaćirijem, koji je, kako se navodi, kada je video kakvom jaknom je ogrnut reagovao smireno i skinuo je, a osobi koja je to uradila policija je izrekla zabranu ulaska na stadion.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Piksi o srpskom fudbalu: "Nema nameštenih utakmica i sumnjivih rezultata"
Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković

01.10.2021. 12:44

Piksi o srpskom fudbalu: "Nema nameštenih utakmica i sumnjivih rezultata"

Verujem da ćemo imati Nacionalni stadion do 2025. godine, relevantni ljudi sa kojima sam razgovarao uverili su me da će biti do 2024, ali i da bude 2025, to je velika stvar i da budemo ponosni, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve