Sport
22.10.2020. 18:14
R. E. / Index. hr

LEBRON: Neću se više natezati sa Trampom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lebron Džejms, aktualni NBA šampion, tokom poslednjih nekoliko meseci postao je jedan od glavnih društvenih aktivista među poznatima u SAD-u.

Pokrenuo je kampanju "More Than A Vote" u kojoj je pozivao ljude da izađu na predsedničke izbore i na njima izraze nezadovoljstvo socijalnom situacijom u državi. Zbog toga se često našao na meti osoba s druge strane političkog spektra, pa tako i Donalda Trampa, piše Index. hr.

Iako je ranije tokom karijere u više navrata izjavio divljenje prema Džejmsu kao osobi i igraču, Tramp ga je nedavno nazvao prljavim glasnikom demokrata i hejterom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Džejms mu u nekoliko navrata nije ostao dužan, ali je u razgovoru za The New York Times dao do znanja kako više ne planira s Trampom da se obračunava putem medija i društvenih mreža.

Povezane vesti - PIPEN: Ovo nije pravi NBA, pa pogledajte Ronda šta radi

"Ne želim da se natežem više sa ljudima, a posebno sa tim tipom. Želimo promene, želimo bolje za svoje zajednice. Često se o tome priča, ali mislim kako sada zaista imamo šansu nešto i da preduzmemo. Govorili smo o rasizmu i policijskoj brutalnosti. Dosta toga se dogodilo, a sve kako bi se ljude obeshrabrilo da se aktiviraju i glasaju. Zato moramo da podižemo svest i da edukujemo ljude", rekao je Džejms.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve