Sport
15.02.2023. 23:05
Beta

Premijer liga

Arsenal bio opasniji na početku meča, ali Siti ipak slavi

1
Izvor: Beta / AP / Kin Cheung

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su u sredu uveče, u gostima, ekipu Arsenala sa 3:1, u odloženoj utakmici 12. kola Premijer lige.

Kevin de Brujne je u 24. minutu doveo Siti u vođstvo, izjednačio je Bukajo Saka sa penala u 42. minutu, a pobedu i lidersko mesto na tabeli timu Pepa Gvardiole doneli su Džek Griliš u 72. i Erling Haland u 82. minutu.

Siti sada ima 51 bod, koliko i Arsenal, ali je vrhu tabele zbog bolje gol razlike, s tim da ekipa Mikela Artete ima meč manje.

Arsenal je bio opasniji na početku meča, ali je Siti prvi poveo. Takehiro Tomijasu je napravio veliku grešku i praktično poklonio loptu De Brujneu koji je lobovao Arona Ramsdejla u 24. minutu za vođstvo od 1:0.

Domaći tim je stigao do izjednačenja u finišu prvog poluvremena kada je siguran sa penala bio Saka. Prethodno je najstrožu kaznu skrivio golman Ederson pošto je oborio Edija Nketiju.

Ekipa Sitija je bila bolji rival u nastavku meča. Sudija Entoni Tejlor je u 57. minutu dosudio penal za Siti, ali je posle konsultacija sa VAR-om promenio tu odluku pošto je Haland bio u ofsajdu.

1
Izvor: Beta / AP / Kin Cheung

Siti je, ipak, stigao do drugog gola u 72. minutu - Haland je proigrao Ilkaja Gundogana, a on poslao loptu do Griliša koji je savladao Ramsdejla. Tačku na ovaj derbi je deset minuta kasnije stavio Haland svojim 26. gol u prvenstvu, a posle asistencije De Brujnea, njegove 12. ove sezone.

Fudbaleri Mančester sitija će u narednom kolu Premijer lige gostovati Notingem Forestu, dok će Arsenal u goste Aston Vili. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ilija Najdoski: "Ja protiv Mitrovića, prštalo bi na sve strane"
Ilija Najdovski

Intervju

14.02.2023. 21:05

Ilija Najdoski: "Ja protiv Mitrovića, prštalo bi na sve strane"

Kao čovek i fudbaler, bio je i ostao apsolutno poseban i iznad svega poštovan. Kad o sebi priča, a Ilija Najdoski to nerado čini, sagovorniku je jasno da je još u odrastanju naučio da čovek ne sme baš sve što može. Bio je fudbalska veličina, a ponašao se kao da to nije. Čak i onda kada su se njemu i njegovoj generaciji svi divili.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve