Sport
10.06.2023. 23:28
R. E.

Finale Lige šampiona

Mančester siti prvi put na krovu Evrope

1
Izvor: EPA / TOLGA BOZOGLU

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su titulu Lige šampiona.

"Građani" su u finalu pred prepunim tribinama "Ataturk stadiona" pobedili Inter rezultatom 1:0 i prvi put u istoriji osvojili trofej najelitnijeg evropskog takmičenja.

Sitiju je trijumf doneo Rodri u 68. minutu.

Inter je odlično parirao engleskom timu, a mnogi su pomislili da će iskoristiti to što je Siti ostao oslabljen u 36. minutu kada je zbog povrede teren morao da napusti Kevina De Brujne.

Ipak, to se nije dogodilo. Tim Pepa Gvardiole uspeo je da povede posle toga, a zatim i održi tu prednost do kraja meča, uprkos dobrim šansama Italijana.

Lautaro Martinez imao je odličnu priliku pre vođstva rivala, potom je Federiko Di Marko pogodio prečku, a onda je veliku šansu za produžetke propustio i Romelu Lukaku u 88. minutu meča.

Siti je tako posle poraza od Čelsija pre dve godine u finalu uspeo da se domogne trofeja Lige šampiona, ali i da kompletira "tripletu", pošto je već ove sezone osvojio titulu prvaka Engleske i FA kup.

Postao je šesti klub iz Engleske koji je stigao na krov Evrope.

Trener Pep Gvardiola treći put u karijeri podigao je pehar Lige šampiona, nakon što je prethodno slavio sa Barselonom 2009. i 2011.

Kuriozitet je i da je Mančester postao jedini grad uz Milano koji ima dva različita kluba osvajača pehara Lige šampiona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mančester siti živi svoj san: Osvojen je FA Kup
Mančester siti

Gundogan heroj

03.06.2023. 19:13

Mančester siti živi svoj san: Osvojen je FA Kup

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su trofej FA Kupa, pošto su u finalu na Vembliju pobedili Mančester junajted sa 2:1.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve