Sport
14.06.2023. 12:03
Beta

Fudbal

Mbape: "Srećan sam!"

mbape, 14. 6. 2023.
Izvor: EPA / TERESA SUAREZ

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape rekao je da je srećan što će i naredne sezone igrati u tom klubu, tvrdeći da nije tražio ni transfer ni prelazak u Real Madrid.

 

"Samo sam potvrdio da ne želim da aktiviram dodatnu godinu predviđenu ugovorom. Sa PSŽ-om nikada nismo razgovarali o produženju, ali srećan sam što ću ostati ovde sledeće sezone", rekao je Mbape u intervjuu "Gazeti delo Sport".

Mbape, za kojeg je u prošlosti bio zainteresovan Real Madrid, saopštio je u utorak agenciji Frans pres da nikada nije razgovarao o produženju saradnje sa pariskim klubom, sa kojim ima ugovor do 2024. godine.

Ova odluka otvorila je nekoliko scenarija o njegovoj budućnosti, uključujući i mogući odlazak ovog leta, kako bi se izbeglo da po isteku ugovora ode bez obeštećenja.

Francuski napadač dodao je i da žali zbog odlaska Lionela Mesija iz PSŽ-a.

"Nikada nije dobra vest kada neko poput Mesija ode, nisam baš mogao da razumem zašto je toliko ljudi osetilo olakšanje njegovim odlaskom. Govorimo o Mesiju, on mora da se poštuje, a naprotiv u Francuskoj nije imao poštovanje koje je zaslužio. Moraćemo da uradimo sve što je moguće da ga zamenio", istakao je 24-godišnji fudbaler.

Podsećajući da je "navijač Milana", napadač PSŽ-a prisetio se bivšeg prvog čoveka tog kluba Silvija Berluskonija, koji je u ponedeljak preminuo u 87. godini.

"To je veliki gubitak za ceo fudbal, on je bio simbolični predsednik koji je izgradio veliki Milan o kojem sam sanjao kada sam bio mali", rekao je on.

Mbape je u intervjuu pozvao na "promene" u borbi protiv rasizma na stadionima nakon uvreda koje su nedavno pretrpeli Romelu Lukaku (Inter Milan) i Vinisijus Žunior iz Real Madrida.

"Svi moramo da izađemo sa terena (kada se to desi). Ako izađemo, shvatiće da je situacija ozbiljna. Prigovori više nisu dovoljni. U 2023. više ne možemo da dozvolimo manjini da pokvari užitak fudbala: osim novca i slave, mi igramo da bismo navijačima preneli užitak igranja i gledanja fudbala", rekao je Mbape.

Mbape je igrač PSŽ-a od 2017. godine, sa timom je osvojio pet titula u francuskom prvenstvu, uključujući i ovosezonski trofej, dok je u sezoni 2019/20. igrao finale Lige šampiona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mbape: "Nikada to neću svariti..."
kilijan mbape

I dalje je pod utiskom

29.12.2022. 12:43

Mbape: "Nikada to neću svariti..."

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape rekao je da nikada neće moći da svari poraz Francuske u finalu Svetskog prvenstva od Argentine posle jedanaesteraca.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve