Sport
10.08.2021. 13:06
R.E.

Dešava se...

Mesijev tata otkrio u koji klub ide njegov sin

Lionel Mesi
Izvor: REUTERS POOL / Rafael Marchante / POOL

Lionel Mesi je pristao da se pridruži francuskom fudbalskom klubu "Pari Sen Žermen" (PSŽ) nakon njegovog iznenadnog odlaska iz Barselone, izjavio je Mesijev otac Horhe Mesi.

Novinari agencije Rojters su videli kako Mesi i njegov otac Horhe stižu na aerodrom u Barseloni, nakon što su francuski list "Ekip" i španski "Mundo Deportivo" objavili da je argentinski vezista postigao dogovor o dvogodišnjem ugovoru sa PSŽ-om.

Na pitanje novinara na aerodromu da li je njegov sin potpisao za PSŽ, Horhe Mesi je odgovorio: "Da".

Odredište aviona u kojem je Mesi (34) nije odmah potvrđeno, ali se očekuje da će on kasnije u utorak doputovati u glavni grad Francuske.

Mesi se pozicionirao kao jedan od najvećih fudbalera svih vremena tokom blistave, trofejne karijere u Barseloni, klubu kojem se pridružio kao školarac.

Šestostruki dobitnik "Zlatne lopte" plakao je u nedelju dok se opraštao od svog tima, nakon što je klub saopštio da više ne može priuštiti da ga zadrži zbog fer-plej pravila "La Lige".

Mesi je poslednji veliki igrač koji je stigao u PSŽ u okviru slobodnog transfera ovog leta, nakon što je trener PSŽ-a Maurisio Poćetino prethodno "ugrabio" španskog defanzivca Serhija Ramosa pošto je napustio Real Madrid.
 

"Lionel Mesi postigao je dogovor sa PSŽ i potpisaće dvogodišnji ugovor po kojem će mu godišnja plata biti 35 miliona evra neto s uključenim bonusima. Očekuje se da će Mesi već u ponedeljak sleteti u Pariz", napisao je sportski novinar Fabrizio Romano.

Iako je do pre svega nekoliko dana bilo nerealno zamisliti Barselonu bez Mesija, do rastanka je ipak došlo. Legenda Barselone napustila je klub nakon 21 godine i odlučio je da promeni sredinu.

Ukoliko sve prođe kako je najavljeno, u Parizu će ga sačekati dugogodišnji prijatelj i bivši saigrač Nejmar. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šok: Mesi skida dres Barselone
Lionel Mesi, 6. 8. 2021.

Posle skoro dve decenije

06.08.2021. 09:16

Šok: Mesi skida dres Barselone

Argentinski fudbaler Lionel Mesi (34) neće više nositi dres Barselone, saopštio je katalonski klub.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve