Sport
05.07.2023. 23:47
R. E.

Ide dalje, bolje, jače

Natalija ne želi da stane: "Cilj je polufinale Vimbldona"

1
Izvor: EPA / ANP / SANDER KONING

Srpska teniserka Natalija Stevanović osokoljena senzacionalnom pobedom na Vimbldonu, ima velike ambicije.

Ona je posle plasmana u drugo kolo Vimbldona izjavila da je njen cilj da dođe do polufinala.  

Stevanovićeva se plasirala u drugo kolo Vimbldona, pošto je napravila iznenađenje eliminacijom nekada prve teniserke sveta Karoline Pliškove rezultatom 6:2, 6:3.

"Toliko emocija, ali sam ostala mirna. Kada sam gledala žreb sa mužem i trenerom navijali smo da igram sa Pliškovom i izašlo je moje ime. Ona mi odgovara po stilu igre, forhend, bekhend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis. Bilo je prvo da počnemo, pa ćemo da vidimo dalje", navela je srpska teniserka.

Objasnila je kako je sačuvala smirenost u najvažnijim momentima meča.

"Probila sam led u kvalifikacijama, prošla je trema i jeza još na prvom meču. Jeste ovo moj prvi grend slem, ali smo odavno gradili moj stil i igru i sada je cilj polufinale".

Otkrila je da je imala mnogo nedaća tokom karijere koje su je omele da postigne ranije bolje rezultate. Rekla je da je imala operaciju jetre, ali i mnogo drugih problema.

"Pola stomaka mi je sečeno, dug proces, nestvarno da se vratim na teren. Imala sam boginje, upalu pluća u toku korone...", istakla je Natalija za Sport klub, a preneo Tanjug.

Dodala je da se nada da će u budućnosti biti konstantna.

"Mogu da obećam Srbiji potpunu predanost, plan je da se drži konstantnost. Moj muž Nikola i ja guramo sami i zato je teško, guramo našu priču. Željna sam da inspirišem mlade da pružim ljubav i znanje, nadam se da ćemo imati taj nivo. Potrudićemo da to bude, konstantost je vizija i nadam se tome", zaključila je 28-godišnja Natalija Stevanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
21°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve