Sport
09.08.2021. 16:02
R.E./ Mozzart sport

Aleksandar Stanojević

"Navijaj za Partizan, ali pusti politiku"

Aleksandar Stanojević
Izvor: EPA / SERGEY DOLZHENKO

U fudbalskom smislu osmeh od ova od uva, u ljudskom razočaranje. Puna je šaka brade Aleksandru Stanojeviću posle četvrtog superligaškog kola, njegov tim je uverljivom partijom i efikasnom igrom ostao na vrhu tabele, nastavio da deli četvorke (treći put u prvenstvu), slavio na tradicionalno teškom gostovanju, dobio više opcija pred nastavka sezone i sa te strane gostovanje u Novom Pazaru može da raduje šefa stručnog štaba.

Dešavanja na tribinama su ga izbacila iz komforne zone i kao čoveka zabrinula, jer nije normalno da se meč prekida zbog skandiranja koja nemaju veze sa sportom i da se na nastavak čeka u dužini trajanja poluvremena. Haotične scene na stadionu, ipak, ne umanjuju glavni sportski utisak: Parni valjak je protutnjao Raškom.

"Fasciniran sam timskim duhom i odlučnošću da nešto uradimo na mestu gde smo u prvenstvu pobedili samo jednom u prethodnih sedam utakmica. Najveći utisak koji sam poneo za Beograd tiču se fokusa svakog igrača, posvećenosti obavezama i foksa na igru, u izuzetno, ponavljam, izuzetno vatrenoj atmosferi", pojasnio je Stanojević u razgovoru za Mozzart Sport.

Koliko je Partizan bio motivisan u nedelju veče možda najbolje pokazuju reakcije Bibarsa Natha i Slobodana Uroševića posle prva dva gola. Način proslave je bio upečatljiv: skok Izraelaca u zagrljaj Lazaru Markoviću i formiranje buketa radosti sa ostalim rezervistima, a prst preko usana levog beka.

"Sjajna energija! Videli ste Natha, u prva dva kola nije bio starter, ali je pokazao kako se igra za klub, stalo mu je da konačno nešto vredno pomena napravi. Naravno, tek je početak sezone, sve može da se okrene za dan, ali osećaj koji nam je dao prilikom proslave golova je sjajan. Videla se odlučnost svakog pojedinca, tako i Uroševića".

U Superligi Srbije Partizan je poveo trku, ostvario sve četiri pobede, čak tri u gostima, dao 14 golova, a matiran je samo jednom, mada baš taj pogodak Lazara Mihailovića u poslednjim trenucima maratonskog duela u Novom Pazaru žulja ljude u stručnom štabu.

"Naravno da smo zadovoljni startom. Pre svega igrom, postižemo dosta golova. Ne volim što smo ga primili, još u poslednjem minutu. Ako se dogovorimo da igrači koji ulaze s klupe ’zatvore’ meč na pravi način onda bi tako trebalo da bude. Na nekoj narednoj utakmici ćemo voditi samo sa 1:0 i ako ne ’zatvorimo’... To me je malo poremetilo".

Mada, više je pozitivnih utisaka: Rikardo Gomeš je nastavio golgetersku seriju (šest pogodaka na sedam mečeva), rotacioni sistem funkcioniše, Sejduba Suma je golom proširio ofanzivne mogućnosti pred revanš sa Sočijem, Samed Baždar je asistirao u rodnom gradu, a Nikola Terzić upisao prvi start za crno-bele. Pomalo iznenađujući, jer se očekivalo da mesto bonusa, posle povrede Nemanje Jovića, pripadne Lazaru Pavloviću.

"Naravno da bih izabrao Lakija kad bih birao između njega i Terze, nemam dilemu. Pavlović je u prednosti pojedinačno, ali ja moramo da pravim tim, sklapam kockice. Smatrali smo da bi bilo bolje da počne Natho pre Lazara Pavlovića, to je jedini razlog. Osim toga, Nikola Terzić je zaslužio da počne, kvalitetno je odradio pripreme, bio je taktički besprekoran u nedelju veče, čak bio u situaciji da postigne gol. Moram biti zadovoljan".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan - Soči: nerešeno
fudbal

Revanš meč 12. avgusta

06.08.2021. 09:13

Partizan - Soči: nerešeno

Fudbaleri Parizana odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) sa Sočijem, na gostovanju u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve