Sport
13.05.2022. 10:26
R.E./Sportal

"Vreme je za promenu"

Nemanja Matić: Ne vidim sebe u srpskom fudbalu

Nemanja Matić
Izvor: EPA / Tim Keeton

Nakon pet godina Nemanja Matić je odlučio da okonča svoju epizodu u Mančester junajtedu.

Iako je imao još godinu dana ugovora, Matić u razgovoru za Sportal ističe da njegov odlazak iz Junajteda nije iznenađenje. 

"Razmišljao sam neko vreme i šta je najbolje. Vreme je za promenu, novi motiv i sredinu. Hteo sam da obavestim klub na vreme, a ne tik pred pripreme da bi mogao da nađe zamenu. Imao sam klauzulu gde sam mogao da prekinem saradnju pre poslednje sezone i iskoristio sam je. Mogu da idem kao slobodan u drugi klub. Zvanično sam pismom obavestio klub", kaže Matić. 

Pitanje kojim se mediji bave već neko vreme jeste gde će Matić nastaviti karijeru. Mnogi ga povezuju sa Romom koju sa klupe predvodi Murinjo, ipak nekadašnji reprezentativac Srbije nije isključio mogućnost ostanka u Premijer ligi. 

"U dogovoru sa porodicom donećemo zajedno odluku", ističe Matić. 
 

Iako je ima 33 godine Nemanja Matić i dalje ima mnogo toga da ponudi na terenu. Sa te strane povratak u Srbiju, makar u ovom trenutku, nije realna opcija. Toga se dotakao i sam Matić.

Nemanja Matić
Izvor: EPA / PETER POWELL

"Na ovom nivou mogu da igram još dve ili tri sezone. Povratak u Srbiju? Osim četiri meseca u Kolubari, nikad nisam ni igrao seniorski fudbal u Srbiji", rekao je Matić, koji se posebno dotakao Crvene zvezde, čiji je navijač od malena:

"Bila mi je želja kad sam bio dete, to je bio san, da dođem do prvog tima Crvene zvezde i ne mora ništa bolje od toga. Kako sam išao stepenik po stepenik, kasnije nije bilo ni realno. Više ni nemam tu želju, ne vidim sebe u srpskom fudbalu", iskren je Ubljanin.
 

Matić je istakao i da bi jednog dana voleo da pomogne srpskom fudbalu, u drugoj ulozi, ali...

"U ovakvom stanju gde je naš srpski fudbal trenutno... Ne bih ljude u koš, ali zbog pojedinaca kažem. Spreman sam da pomognem u nekoj zdravoj priči sa ljudima koji imaju iste ambicije kao ja", poručuje Matić, a potom i otkriva da se često čuje sa Nemanjom Vidićem, ali i Branislavom Ivanovićem.

"Baš sam se video skoro sa Nemanjom, popričali smo. Takvi ljudi su potrebni srpskom fudbalu, koji su ostavili trag i zadužili naš fudbal." 
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mančester Junajted čuva jednog od najboljih
Mančester Junajted

Ugovor do juna 2026.

01.04.2022. 16:15

Mančester Junajted čuva jednog od najboljih

Fudbaler Mančester Junajteda Bruno Fernandeš produžio je ugovor do juna 2026. godine.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve