Sport
24.07.2021. 14:00
R.E.

"Izvinjavamo se"

Neslana šala južnokorejske televizije

Južna Koreja, 24. 7. 2021.
Izvor: EPA / AFP POOL / JUNG YEON-JE / POOL

Južnokorejska televizijska mreža NBC izvinila se javnosti zbog upotrebe neprikladnih slika i natpisa prilikom predstavljanja zemalja koje učestvuju na Olimpijskim igrama tokom prenosa ceremonije otvaranja OI u Tokiju.

Televizija je koristila slike pice kako bi opisala Italiju, preokreta za Haiti, Černobilja za Ukrajinu, lososa za Norvešku, u trenutku kada bi sportisti iz tih zemalja ušli na stadion u okviru defilea na svečanom otvaranju OI, prenosi Rojters.

Osim toga, u potpisima tokom ceremonije, ta TV mreža označila je Maršalova ostrva kao "nekadašnjim nuklearnim poligonom za Sjedinjene Američke Države", a Siriju kao zemlju koja "ima građanski rat koji traje već 10 godina".

Pošto je upotreba takvih slika i opisa izazvala kritike na društvenim mrežama, NBC je uputio izvinjenje navodeći da su "neprikladne slike i naslovi korišćeni za predstavljanje nekih priča. Izvinili smo se tim zemljama, uključujući Ukrajinu i naše gledaoce".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gde je bio Novak tokom defilea?
Novak Đoković

Svi su se pitali isto

23.07.2021. 17:09

Gde je bio Novak tokom defilea?

Olimpijske igre su zvanično otvorene, defile sportista je bio sastavni deo svečane ceremonije otvaranja - naši sportisti su bili divni, ali od Novaka ni traga ni glasa?!
Close
Vremenska prognoza
light rain
3°C
05.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve