Sport
19.11.2019. 13:22
R. E.

NIKO KAO ON I LEBRON: Dončić ispisao istoriju NBA lige

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Luka Dončić nastavlja da impresionira i pomera kako sopstvene, tako i granice NBA lige.

U pobedi Dalasa nad San Antoniom, 117:110, Dončić je postavio novi rekord karijere postigavši 42 poena, 12 asistencija i 11 skokova i time postao tek drugi igrač u istoriji najjače košarkaške lige, pored Lebron Džejmsa, koji je ostvario trip-dabl sa barem 40 koševa pre 21. godine.

Da se sprema nešto veliko, Dončić je svojom partijom najavio već u prvoj četvrtini u kojoj je postigao čak 17 poena. Posle utakmice Dončič je na šaljiv način prokomentarisao svoj učinak iz prve deonice.

"Spavao sam pre utakmice i tom prilikom sam sanjao da ću u prvoj četvrtini postići 16 poena. Kada sam došao do učinka od 17 koševa, pomislio sam: "Eto, snovi se, ipak, ne ostvaruju". Ali, bila je ovo sjajna pobeda", istakao je Dončić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Richard W. Rodriguez

"Osećam se da svakog dana postoji neka statistika za koju nisi znao, za koju nisu nikad čuo. Sjajno je dostići to", rekao je Dončić.

Dončićev dosadašnji rekord bio je 38 koševa, koji je postavio pre nešto više od 10 dana u utakmici protiv Knicksa. Dončić je sjajno počeo NBA sezonu i u prvih 13 utakmica zabeležio je čak šest tripl-dabl-ova, po čemu je vodeći igrač u ligi. Prosečno beleži 29,5 koševa, 10,7 skokova i 9,3 asistencije.

https://www.youtube.com/watch?v=zodTZAuT93E&feature=emb_title

Povezane vesti - AMERIČKI KOMENTATOR DONČIĆU: Vratite ga u Sloveniju, kupite mu avionsku kartu

Oduševljenje DOnčićevom partijom, posle utakmice sa San Antoniom nije krio ni trener Dalasa Rick Carlisle.

"Taj tip može učiniti šta god poželi na košarkaškom terenu. Trenutno je u jednom od onih čarobnih nizova. Fenomenalno ga je gledati, fenomenalno je biti deo te priče", rekao je Carlisle.

Takođe Dončić je jedini igrač koji je u sve tri kategorije među 10 najbiljih igrača u NBA ligi. Ukoliko ovako nastavi nije nerealno da bude jedan od najozbiljnijih MVP kandidata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve