Sport
01.11.2021. 14:18
R.E./Sport

Lionel Mesi

"Niko mi nije tražio da igram besplatno u Barseloni"

Lionel mesi
Izvor: EPA / YOAN VALAT

Iako je prošlo dva meseca, ljubitelji fudbala se i dalje navikavaju na činjenicu da Lionel Mesi više nije igrač Barselone, odnosno da nastupa za Pari Sen Žermen.

Navikli su da ga gledaju u drugim bojama, okruženog drugim saigračima. Čini se, makar ako se osvrnemo na ovosezonske partije, da se i sam Mesi privikava na ovu promenu. Ipak, u drugu ruku prošlo je sasvim dovoljno vremena da katalonski "Sport" napravi veliki intervju koji ujedno možemo posmatrati i kao ispovest legendarnog Argentinca. 

Jedna od tema kojih se Mesi dotakao u razgovoru za katalonski "Sport" odnosila se na izjavu Đoana Laporte, koji je rekao da se nadao da će Mesi ostati u klubu i igrati besplatno. 

"Istina je da sam, kao što sam i objasnio na odlasku, učinio sve što je bilo moguće da ostanem. Nikada, ni u jednom trenutku nije traženo da igram besplatno. Zamolili su me da smanjim platu za pedeset odsto i to sam uradio bez problema. Bili smo u poziciji da više pomognemo klubu, moja želja i želja moje porodice bila je da ostanemo u Barseloni. Niko mi nije tražio da igram besplatno, ali mi se u isto vreme čini da su reči koje je predsednik izjavio deplasirane. Povredili su me jer mislim da to nije trebalo da izjavi, tako navodi ljude na komentare i stvara sumnju za koju mislim da nisam zaslužio", rekao je Mesi, prenosi Mozzart sport. 

Jedno od pitanja se odnosilo na to da li će se vratiti u Barselonu nakon što mu istekne ugovor sa klubom iz Pariza.  

"Ne znam do kada ću ostati u Parizu, ali ono što je sigurno jeste da ćemo ponovo živeti u Barseloni i da će naš život biti tamo. To je ono što želimo moja supruga i ja. Ne znam da li će se to dogoditi kad mi se završi ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali živećemo u Barseloni", rekao je Mesi u razgovoru za Sport pa se potom osvrnuo na budućnost u Barsi. 

"Da, uvek sam govorio da bih voleo da pomognem klubu u onome što može da bude korisno. Voleo bih da u nekom trenutku budem tehnički sekretar. Ne znam da li će to biti u Barseloni ili ne. Ako postoji mogućnost, voleo bih da ponovo doprinesem koliko mogu, jer je to klub koji volim i voleo bi da nastavi da raste i bude jedan od najboljih na svetu".

Lionel mesi
Izvor: EPA / Ian Langsdon

Legendarni argentinac je istakao da je se često čuje sa Kunom aguerom kao i sa Busketsom i Đordijem Albom. Na pitanje da li ga je neko od bivših saigrača razočarao Mesi je odgovorio da nije. 

"Ne, nisam razočaran, jer ih sve poznajem vrlo dobro. Oni za koje sam očekivao da će me podržati - jesu. I njih je to iznenadilo kao i mene, bili su uz mene i podržavali me u svakom trenutku".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mesi opet rekorder, da li je će ga stići Nejmar?
Lionel Mesi, 11. 10. 2021.

Fudbal

11.10.2021. 15:39

Mesi opet rekorder, da li je će ga stići Nejmar?

Argentinac Lionel Mesi postao je prvi fudbaler sa južnoameričkog kontinenta koji je postigao najmanje 80 golova za reprezentaciju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve