Sport
10.06.2023. 12:25
R. E.

Ajzea Tomas

Legenda hvali Jokića: "Njegov intelekt ubija Majami"

1
Izvor: Beta / AP / Wilfredo Lee

Nikola Jokić igra sezonu za istoriju i vodeći je šraf Denverove mašinerije na putu ka šampionskom prstenu.

Srpski košarkaš osim što puni protivnički koš, fantastično organizuje igru i razigrava saigrače. Odavno je pokazao da nije samo klasičan centar.

Mesecima već prima komplimente jer je razbio sve stereotipe svojom raznovrsnom igrom, a nakon nove pobede Denvera u finalu protiv Majamija, nakon čega su došli do prve "meč lopte" oduševljeno o njemu pričao je legendarni Ajzea Tomas.

Dvostruki NBA šampon sa Detroit Pistonsima i jedan od najboljih plejmejkera svih vremena istakao je da je Jokić jedan od najinteligentnijih centara svih vremena.

"On možda nije jedan od najvećih, ali je verovatno među najpametnijim centrima svih vremena. Ima rešenje za svaki problem. Ako igrate odbranu čovek na čoveka. Ako udvajate, on je odličan dodavač. Ako igrate zonu, on se postavlja na slabijoj stani. Čita odbranu bolje nego mnogi centri i plejmejkeri. Karim Adbul-Džabar, Šakil O'Nil, Vilt Čemberlen, Bil Volton su bili sjajni poenteri, ali Nikola zna šta, kad i kako da čini. Zna gde da se postavi, ne za svoj poen, nego da razbije odbranu", prokomentarisao je Tomas nakon četvrtog meča velikog finala, u kojem je Jokić postigao 23 poena i 12 skokova, uz četiri asistencije, tri ukradene lopte i tri blokade.

Uporedio ga je sa još jednom legendom - Medžikom Džonsonom

"Da Medžik igra danas, bio bi centar kao Jokić, kada govorimo o intelektu. To je ono što ubija Majami. Ima odgovore na svaku situaciju", istakao je nekadašnji NBA as.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
shower rain
11°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve