Sport
15.11.2022. 08:10
R. E.

Napokon!

Novak Đoković može da igra na Australijan openu!

Novak Đoković
Izvor: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Australijski "The Age" piše da je federalna vlada te zemlje ukinula zabranu ulaska u Australiju, koju je srpski teniser dobio zimus.

Najbolji srpski teniser  je deportovan iz Australije uoči grend slema u januaru ove godine, jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, zabranjen mu je ulazak u tu zemlju do 2025. godine.

"Gardijan Australija" i nacionalni radio ABC izvestili su da su dobili potvrdu da je ministar za imigraciju Endrju Džajls poništio tu zabranu, čime će dozvoliti Đokoviću da uđe u Australiju i takmiči se.  

Australija je u julu ukinula pravilo kojim se zahteva od putnika iz inistranstva da prijave svoj vakcinacioni status protiv kovida, a Đoković je u oktobru saopštio da je dobio "pozitivne signale" u vezi napora da se poništi zabrana za njegov ulazak.

Novak, koji nastupa na Završnom mastersu u Torinu, rekao je novinarima da njegovi advokati još čekaju informaciju od vlade Australije.

"Ništa još zvanično. Čekamo. Advokati komuniciraju sa vladom Australije. To je sve što mogu da vam kažem za sada", izjavio je Đoković posle pobede na startu završnog turnira u Torinu nad Stefanosom Cicipasom.

Portparol australijskog ministarstva za imigraciju odbio je da komentariše ove izveštaje, naveo je Rojters.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli izjavio je početkom meseca da je Đoković dobrodošao u januaru, pod uslovom da dobije vizu, ali da Teniski savez Australije ne može da lobira u njegovo ime.

Đoković je devetostruki šampion, najuspešniji teniser u istoriji Australijan opena.

Australijan open će početi 16. januara u Melburnu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jelena Đoković se oglasila u vezi sa tajanstvenim Novakovim napitkom
Jelena Đoković

Tenis

09.11.2022. 13:49

Jelena Đoković se oglasila u vezi sa tajanstvenim Novakovim napitkom

Jelena Đoković, supruga srpskog tenisera Novaka Đokovića, rekla je da nema ništa nepošteno u napitku koji je za njega pripremljen tokom meča sa Grkom Stefanosom Cicipasom na mastersu u Parizu.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve