Sport
10.07.2022. 18:16
R.E.

Bravo!!!

Novak Đoković ponovo šampion Vimbldona! (FOTO)

1
Izvor: Beta / AP / Gerald Herbert

Šta jedna žena za godišnjicu braka može lepše da dobije od svog supruga nego zlatni pehar. Jelena Đoković je upravo to dobila od svog Novaka i to pehar koji joj stiže pravo sa Vimbldona - Đoković je sedmi put pobedio na ovom prestižnom turniru u Londonu, kao i svoju 21. grend slem titulu pobedivši Australijanca Nika Kirjos u Vimbldonu 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, 7:6!

"Nik, vratićeš se, sigurno. Ne samo na Vimbldonu, već i na nekom grend slem finalu", bile su prve reči Novaka Đokovića nakon što mu je Kejt Midlton uručila pehar Vimbldona. 

"Veoma te poštujem ti si veliki sportista. Nikada nisam ni pomislio da ću ovoliko lepih reči reći o tome i ovo je početak jedne nove romanse", našalio se Novak, koji u Vimbldonu nije poražen od 2013. godine. 

I na kraju, nakon što se zahvalio svom timu, porodici i navijačima, Novak se obratio svojoj supruzi, sa kojom se venčao baš na današnji dan pre osam godina: "Srećna nam godšnjica, Jelena. Ovo je za tebe". 

Treći teniser sveta pobedio je posle tri sata igre. 

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoje servise sve do petog, kada je posle dvostruke servis greške Đokovića, Kirjos iskoristio brejk loptu i poveo sa 3:2. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise, pa je Australijanac zahvaljujući dobrim servisima u poslednjem gemu poveo u meču.

Đoković je u četvrtom gemu drugog seta bez izgubljenog poena napravio brejk i poveo je sa 3:1. Srpski teniser je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo je sa 4:1. Kirjos u osmom gemu nije iskoristio četiri brejk lopte, Djoković je iskoristio prvu set loptu i izjednačio na 1:1.

U trećem setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve do devetog. Kirjos je vodio 40:0, ali je Djoković uspeo da mu oduzme servis i povede sa 5:4. On je zatim osvojio gem na svoj servis i poveo je u meču.

Teniseri su dobrim servisima u četvrtom setu osvajali gemove na svoje servise pa je odigran taj-brejk koji je Djoković dobio sa 7:3 i četvrti put uzastopno trijumfovao na Vimbldonu.

Đoković ima 21 grend slem titulu, jednu manje od rekordera Španca Rafaela Nadala, koji je bez borbe morao da preda polufinalni meč Kirjosu zbog rupture stomačnog mišića.

Kirjos je igrao prvi put u finalu grend slem turnira i još nema trofej.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Marej o porazu na Vimbldonu: "Razočaran sam"
1

Očekivao je bolji plasman

30.06.2022. 11:19

Marej o porazu na Vimbldonu: "Razočaran sam"

Britanski teniser Endi Marej rekao je da mu je cilj da popravi plasman na ATP listi pre Ju Es opena, kako bi mogao da bude nosilac i izbegne bolje plasirane igrače na početku turnira.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve