Sport
16.01.2022. 08:18
R.E.

Izgubio spor

Novak Ðoković mora da napusti Australiju (FOTO)

novak đoković, 16. 1. 2022.
Izvor: AAP / James Ross

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izgubio je spor pred Federalnim sudom Australije, uskraćena mu je viza i u najkraćem roku mora da napusti zemlju, saopšteno je posle višesatnog sudskog procesa.

Sudsko veće donelo je odluku jednoglasno koja će detaljno biti obrazložena kasnije tokom dana.

Ðoković definitivno neće braniti titulu na Australijan openu, a postoji i velika verovatnoća da zbog toga izgubi prvo mesto na ATP listi.

Ðoković nije hteo da svedoči na saslušanju i razjasni stavove po pitanju vakcinacije, rekao je tokom ročišta zastupnik države Australije Stiven Lojd.

"Gospodin Ðoković izabrao je da ne ulazi u dokaze u ovom saslušanju. Mogao je da postavi stvari na svoje mesto ako ih je bilo potrebno razjasniti, ali nije i to ima važne posledice“, rekao je Lojd.

Takođe, Lojd je istakao da je u Srbiji potpuno vakcinisano manje od polovine sgtanovništva.

Inače, Ðokovićev advokat Nik Vud je tokom iznošenja stavova odbrane sve vreme, iz više uglova, obarao tezu, prema većini mišljenja uspešno, da je Ðoković antivakser i da mu je zbog opasnosti da jača taj pokret drugi put za 10 dana uskraćena viza.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta Beograđani misle o slučaju Novak Đoković: "Ovo nije antisrpska zavera"
Ljudi

Anketa

14.01.2022. 12:56

Šta Beograđani misle o slučaju Novak Đoković: "Ovo nije antisrpska zavera"

Najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću australijske vlasti ponovo su poništile vizu, čeka se konačna odluka suda o deportaciji, a građani Beograda različito reaguju kada govore o tome, dok neki smatraju da je Srbin pogrešio, većina je saglasna - slučaj u Australiji je stvar politike.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve