Sport
15.04.2023. 09:50
R.E./Beta

Željko Obradović

"O ovoj sezoni će se pričati godinama"

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je "lepo videti" da je klub u osam najboljih Evrolige, kao i da će o plej-of seriji sa Real Madridom razmišljati kasnije.

"Mi smo od 16. decembra pre utakmice sa Efesom imali skor 4/9, gde smo imali četiri, pet utakmica gde smo realno mogli da dobijemo, a gubili smo sami zbog sebe, i došli smo do toga da zadnjih 21 utakmica imamo 16/5... Lepo je videti gde je Partizan, da je ušao u osam najboljih u Evropi", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Partizan je u Beogradskoj areni pobedio Panatinaikos sa 83:81, nakon što je trojku u finišu meča pogodio Džejms Naneli.

Crno-beli su regularni deo Evrolige završili na šestom mestu sa 20 pobeda i 14 poraza. U četvrtfinalu Partizan će igrati protiv Real Madrida.

Obradović je dodao da je ove sezone uspostavljena "konekcija između igrača i navijača", kao i da to daje dodatnu snagu ekipi.

"Verovali smo u sebe, ono što je evidentno je da smo mi tim koji ima najmanje igrača u rosteru", rekao je on i zahvalio se celom stručnom štabu.
 

Trener Partizana prokomentarisao je slabiji ulazak igrača u meč sa atinskim timom.

"Kada primiš 26 poena za četvrtinu, a ti imaš jedan faul, onda je jasno koliko nije bilo energije, a ni želje", istakao je on, i dodao da je na kraju odlučila jedna pogođena dvojka više.

On je rekao da je ekipa preokrenula rezultat onog momenta kada je počela da igra pametnije, a govorio je i o učinku Nanelija.

"Odigrao je najbolju odbranu na Bejkonu u poslednjih četiri minuta, tri poena su važna, ali je još važnije ovo", dodao je on.

Obradović je ponovio da će se o ovoj sezoni pričati godinama, i da je on ponosan što će se u Beogradu igrati plej-of.

On je istakao da će o Real Madridu, najtrofejnijem evropskom klubu, razmišljati za desetak dana.

"Sa iskustvom koje imam ne želim da pričam unapred. Ja sam zakazao sutra u 12 trening, da bi krenuli pripremu za Zadar", rekao je Obradović.
 

Pohvalio je Obradović partije Zeka Ledeja, i dodao da Aleksa Avramović i Jam Madar "unose neverovatnu energiju".

Obradović je govorio i o sezonskom rekordu po broju gledalaca u Evroligi, i istakao "da bi bilo lepo da se rekord ponovo obori protiv Reala".

Na tribinama je ove sezone bilo više od 300.000 ljudi, iznova i iznova obarani su rekordi.

"Svi ljudi koji dolaze, hvala im na svemu tome. Znam sa raznih strana dolaze, o ovoj sezoni će se pričati godinama. Daj bože da ovako nešto ponovimo, nikad se ne zna. Ta energija i vera u nas daju snagu timu, pokreću igrače. Imali smo neverovantu podršku i na početku kada smo gubili utakmice, bili su uz nas".

O eventualnom plasmanu na završni turnir Evrolige Obradović je rekao da su u životu ambicije najvažnije.

"Najmanje što možemo je da pratimo tu ambiciju. Ne možemo da budemo prepotentni", rekao je Obradović.
 

Partizan će prva dva meča četvrtfinala Evrolige igrati na gostovanju protiv Real Madrida, 25. i 27. aprila. Treći meč plej-ofa igra se 2. maja u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kada Obradović hvali Obradovića
Željko Obradović

Evroliga

06.04.2023. 16:16

Kada Obradović hvali Obradovića

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da će ključno biti zaustaviti brzu igru Monaka i smanjiti njihovu dominaciju u skoku u napadu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve