Sport
19.11.2022. 09:32
Beta

Evroliga

Obradović nakon pobede nad Makabijem: "Ovo nema niko"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je u petak uveče da je izuzetno zadovoljan pobedom nad Makabijem i zahvalio navijačima na velikoj podršci.

"Izuzetno sam zadovoljan što smo uspeli da dobijemo ovako dobru ekipu, pogotovo u ovoj atmosferi. Ovo nema niko, ovi ljudi su fantastični i daju vetar u leđa ekipi. Hvala im, napravili su predivan ambijent, ja mislim da svakom od nas treba da bude čast i zadovoljstvo da igramo pred ovakvim navijačima i ovakvom atmosferom", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Makabija sa 96:88 (22:26, 27:24, 20:18, 27:20), u meču osmog kola Evrolige.

Partizan je na osmom mestu Evrolige sa četiri pobede i četiri poraza, a isti učinak ima i Makabi koji zauzima 10. mesto.

Obradović je istakao da Makabi godinama igra isto sa ciljem da postigne dva poena više, uz odličnu igru u tranziciji.

Trener crno-belih je dodao da je u drugom delu igre presudila agresivnija igra.

"Kao tim smo napravili šest faulova u prvom poluvremenu i to dva na isteku vremena i jedan nesportski. To znači da smo mi primili 50 poena i napravili samo dva faula i to je jedino što sam zamerio igračima na poluvremenu. Uspeli smo da promenimo energiju i agresivnost... Mi smo dominirali protiv tima koji je do ovog momenta bio najbolji skakački tim u Evroligi", rekao je on.

Pohvalio je Obradović Dantea Eksuma i Matijasa Lesora, ali i dodao da uvek pobeđuje tim.

"Danas su svi igrači imali svoj doprinos, Smailagić (Alen) koji je imao samo dva treninga. Pre dva dana smo imali prvi trening 5-5, treba nam trening, treba nam ponavljanje. U prethodnom periodu, kada smo igrali protiv Žalgirisa imali smo automatizme, gde smo apsolutno svakog trenutka znali kako treba da odigramo i odbrambeno i napadački", istakao je on.

Trener Partizana rekao je da bi Aleksa Avramović trebalo da počne sa treninzima za tri nedelje, nakon povrede ruke, a da od Smailagića pravu formu očekuje za najmanje mesec dana.

Pohvalio je Obradović i novog trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića.

"Zna se da je izvanredan trener i čovek i imam najlepše mišljenje o njemu u svakom pogledu", dodao je on.

Obradović je dodao da će ekipa u subotu odraditi video analizu Splita, za nedeljni meč u ABA ligi.

Partizan u sledeća dva kola Evrolige gostuje Barseloni i Real Madridu, a u glavni grad Španije će putovati vozom iz Barselone.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve