Sport
15.02.2022. 11:38
R.E.

BBC

Oglasio se novinar koji je razgovarao sa Đokovićem

Novak Đoković
Izvor: AAP / JAMES ROSS

Posle gotovo mesec dana ćutanja Novak Đoković je konačno progovorio dešavanjima na Australijan openu, deportaciji, ali i o tome da li namerava da se vakciniše.

U intervjuu za BBC Đoković je, između ostalog, istakao da nikada nije bio protiv vakcinacije, ali da je uvek "podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo". 

Sa Đokovićem je razgovor vodio novinar Amol Radžan, koji se oglasio povodom utiska nakon odrađenog razgovora sa prvim reketom sveta. 

"Bio je odlučan da se ne oglašava u Australiji i tokom turnira, delom zato što je želeo da ispoštuje ljude koji učestvuju na turniru, a oseća se pogrešno predstavljenim i neshvaćenim. Intervjuom je svoj položaj želeo da distancira od globalnog pokreta antivaksera, naveo sam ga da priča o tome zbog njegove pozicije u svemu. On oseća da kao jedan vrhunski sportista mora i te kako da pazi šta "ulazi" u njegovo telo, a drugo je stvar njegovih principa, kazao je da je slobodarskog uma, da odluka zavisi isključivo od njega i da brani pravo izbora, da je to svačija individualna odluka. Mislim da je sve ovo uradio da bi se konačno čuo njegov glas, ali i da bi se odvojio od globalnog antivaks pokreta, te da još jednom poruči Australiji da nije želeo da krši pravila", rekao je Amol Radžan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đoković o deportaciji, vakcinaciji i "žrtvovanju" trofeja...
Novak Đoković

Dugo se čekalo

15.02.2022. 09:48

Đoković o deportaciji, vakcinaciji i "žrtvovanju" trofeja...

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da bi radije propustio buduće trofeje nego da bude primoran da primi vakcinu protiv koronavirusa.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve