Sport
22.08.2023. 07:05
Beta

Slučaj Onana

Premijer liga i dalje muči muku sa rasizmom

Rasizam
Izvor: Shutterstock

Britanska policija istražuje rasističke poruke koje je na društvenim mrežama dobio fudbaler Evertona Amadu Onana.

Onana je objavio sadržaj poruke koju je dobio u nedelju posle poraza od Aston Vile (0:4) putem Instagrama, na kojoj je pisalo: "Beskorisni majmun".

"Užasno je pomisliti da bi bilo ko koristio onlajn platformu da zlostavlja druge na osnovu njihove rase. Policija potvrđuje da je istraga u toku, nakon što je objavljeno da su rasistički komentari na društvenim mrežama upućeni fudbaleru Evertona", rekao je portparol policije Mersisajda, preneo je BBC.
 

"Sve prijave o zločinima iz mržnje shvatamo izuzetno ozbiljno i želeo bih da podsetim korisnike društvenih mreža da je pogrešno svako verovanje da mogu da održe anonimnost na mreži da bi počinili prekršaje. Prekršaji na mreži, uključujući i zlonamernu komunikaciju i svako neprikladno ponašanje, mogu biti istraženi", dodao je on.

Prema njegovim rečima, policija će blisko sarađivati sa klubovima i organizacijom za borbu protiv diskriminacije kako bi se borila protiv rasizma i diskriminacije u fudbalu.

Uvredljive poruke rasizma i diskriminacije osudio je i Everton i naveo da se takva "odvratna zlostavljanja neće tolerisati".

Klub će sprovesti istragu kako bi počinilac bio identifikovan.

"Svi moramo imati nultu tolernaciju prema takvom ponašanju. Rasizmu nema mesta na internetu, na našem stadionu ni u našim zajednicama", navodi se u saopštenju.

Prošle sedmice uvredljivu poruku dobio je još jedan igrač Evertona Nil Mope, kome je jedan korisnik napisao:

"Zdravo, nadam se da ti je majka u grobu".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Abraham o rasizmu: "I mi smo ljudi"
Abraham

Italija

25.05.2023. 17:47

Abraham o rasizmu: "I mi smo ljudi"

Engleski fudbaler i igrač Rome Temi Abraham izjavio je da posledice rasizma navijača idu daleko izvan fudbalskog terena.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve