Sport
29.03.2022. 12:12
R.E.

Odgovorila Cicipasu

Osaka ponovo u centru pažnje: "Da li on želi da igra u devet setova?"

Naomi Osaka
Izvor: EPA / ERIK S. LESSER

Nekada prva teniserka sveta Naomi Osaka ponovo je svojom izjavom privukla pažnju svetske javnosti.

Naime, Osaka je odgovorila na prozivku Stefanosa Cicipasa koji je nedavno u Majamiju sugerisao da bi i devojke mogle da igraju u tri dobijena seta. 

On je tom prilikom izjavio: 

"Ne bih da napravim neku vrstu priče od ovoga. Imate takođe i tu stvar o jednakim nagradama, žene primaju isto novca koliko i muškarci iako igraju u dva dobijena seta. Rekli su mi da su žene spremnije i izdržljivije od muškaraca. Ne znam. Možda bi onda mogle da igraju takođe pet setova."

Međutim, Osaka mu nije ostala dužna.

"Da li on želi da igra u devet setova? Ako on pokušava sa produžava moje, onda ću ja produžavati i njegove mečeve. Ne znam, tako nešto bi poremetilo strukturu tenisa. Onda bi ljudi počeli da rade drugačije stvari u teretani i slično. Trebalo bi mnogo vremena da se tako nešto implementira, ali ovde muškarac priča o ženskom sportu, tako da ne verujem da bi njegova ideja prošla", jasna je Naomi.
 

Onda se dotakla i teme jednakih nagrada, o kojoj je Cicipas takođe govorio, ali u negativnom smislu.

"Ne bih da budem gruba. Iza ovoga su decenije teškog rada. Sve do sada, žene su se mnogo trudile da dođu do toga. Nije u stilu, došlo je niotkuda da smo plaćeni isto. Istorija WTA je bila takva da su se Bili Džin King, Venus i Serena Vilijams trudile da bude tako. Mislim da je i prodaja karata važna. Na WTA imamo zaista nove snage, novu broj jedan, Igu Švjontek, koja ima 20 godina, zar ne? I ljudima je to interesantno. Koko Gof je isto tako sjajna. Po meni, prihod od karata je vrlo važan, mislim da WTA u tome radi pravu stvar", zaključila je Naomi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal o Osaki: U životu ništa nije savršeno
rafael Nadal

Uvrede sa tribina

15.03.2022. 20:05

Nadal o Osaki: U životu ništa nije savršeno

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal rekao je da se saoseća sa japanskom teniserkom Naomi Osakom, ali je dodao da bi svi trebalo da budu spremni na uvredljivo ponašanje navijača.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve